Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

FOTO in VIDEO: Predizpitni roverček

Domen Šuta, Dobrodušni Čriček 19.06.2015
Dnevi se počasi daljšajo, sonce postopoma izkazuje svojo moč in vonj sveže pokošene trave je čedalje pogosteje v zraku. Dnevi enostavno ne bi mogli biti lepši. Junijsko toplo vreme pa nenehno vabi k novim adrenalinskim dogodivščinam.

Ja, junija nam lahko raven adrenalina dvigne veliko stvari, tako športnih kot tudi čustveno nabitih. Za študente so to predvsem izpiti in ostale študijske obveznosti, ki kradejo našo pozornost in nas zapirajo v knjižnice in tako ali drugače opremljene učne baze.

Zagotovo kakšna stara modrost pravi, da je za dobre rezultate potrebna sproščenost pri delu. In tega se skavti še kako dobro zavedamo. Preden se bomo podali (nekateri so se že) izpitom naproti, smo si privoščili par uric, v katerih je bila zadnja misel študij in smo v ospredje postavili prav sproščanje. Privoščili smo si »Predizpitni roverček«. Mislim, da to igro vsi poznamo.

(Avtor: Rok Rakun)

En, dva, tri korake in vržemo obroč na palico. Tudi prerivanja in teka ne manjka :)

Tako smo se v popoldanskih četrtkovih (4.6.2015) urah zbrali v parku Tivoli in se skozi promenado odpravili proti senčnem kotičku, kjer smo bili na varnem pred žgočimi sončnimi žarki. Ker nas je pot pripeljala iz vseh strani Ljubljane oz. Slovenije, smo si vzeli nekaj trenutkov, da med sabo nadoknadimo zamujen čas, ter počasi začeli z igro.

Sonce je pripekalo, švic je tekel, energija je  počasi pojenjala in tudi naši gležnji so se že malo utrudili, a naša številka je še kar pridno rasla. Ekipo modrih in črnih je tako na koncu sestavljalo skupno približno 20 ljudi. Trenutke na igrišču smo si popestrili s smehom in zanimivimi načini lovljenja roverčka.

(Avtor: Rok Rakun)

Tudi za pijačo in hrano smo seveda poskrbeli. Voda in napolitanke so bile na razpolago na vsakem koraku. Če ste bili  še posebej prijazni, ste pa od Klare dobili kak »pajs« vegi sendviča.

Sproščeni in osveženi ter pripravljeni za nove študijske izzive smo se počasi poslovili z obljubo, da zadevo zagotovo ponovimo, pa naj bo to poizpitni, medizpitni ali ponovno predizpitni roverček. Bilo je tako, kot je pri skavtih - radostno, blatno, blaženo in mogoče malo boleče. 

Se vidimo naslednjič!

Fotogalerija
14 slik
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.