Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Potovalni tabor NOPP NG1

Blaž Kragelj 21.07.2010
Nova Gorica je osvojila Belo Krajino v 5-ih dneh
izvir Krupe izvir Krupe (Avtor: Blaž Kragelj)

NOPP NG1 se je 6.7.2010 odpravil v Semič, od koder se je pričel potovalni tabor.

Že v samem Semiču v trgovini smo imeli izkušnjo z Romi in (ne)strpnostjo tamkajšnjega prebivalstva. Pot smo nadaljevali najprej do izvira Krupe. Kaj reči, lahko preživiš cel dan, brez nič početi, tako je lepo. Končni cilj prvega dneva je bil Črnomelj, kjer smo prespali v tamkajšnji skavtski sobi, ki morem povedat, da je božanska.

Naslednje jutro smo pot nadaljevali do Vinice, kjer smo se želeli slikat ob tabli bližnje vasice Bosanci, ki stoji na Hrvaškem. Naslednji dan nas je prihod v Adlešiče razveselil, kjer imajo čudovito kopališče ob Kolpi in smo se osvežili. Prespali smo pri tamkajšnjem župniku, ki ima nekaj živali. najbolj zanimiva živalca pa nam je bil osel Miško.

Na poti naprej smo šli mimo posebnih ljudi Raztresen. Posebnih bolj v smislu, da ohranjajo in prikazujejo kulturo pridelovanja lana. Razkazali so nam postopek od prvotne rastline do končnega izdelka. Ta dan smo še prehodili do mesta Metlike, kjer smo lahko naše tovore odvrgli in privoščili okolico. 10.7.2010 smo še malo polenarili, naredili kar je bilo še v programu in odšli na pico v velemesto Ljubljana in sladoled v Ajdovščino. 

Fotogalerija
8 slik
izvir Krupe
počitek ob spomeniku borcev
če nas bi videli, bi rekli, da smo cigani
počitek ob Kolpi
+5

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.