Zažiga

12 Zažgi

Prenesi v

Papir na papir... tona papirja!

Katjuša Mavri, prijazen s. čriček 03.05.2008
Kamen na kamen palača, papir na papir – tona papirja... Tako bi lahko na kratko opisali že tradicionalno, šesto ekološko akcijo zbiranja starega papirja, ki smo jo Cerkljanski skavti, v soboto 19. aprila, izpeljali na Cerkljanskem. Muhasto aprilsko vreme nam ni prišlo do živega, ko smo opremljeni s karjolami, z rutko okoli vratu in s širokim nasmeškom na obrazu, preplavili cerkljanske ulice, ter nabirali star papir po okoliških blokih in hišah. S pomočjo gasilskega kombija (ki so nam ga z veseljem posodili domači gasilci) smo se zapeljali tudi do okoliških krajev in vasi, ter tako poskrbeli, da je akcija zavzemala čim širši krog cerkljanske doline.

Tudi letos smo se Cerkljanski skavti povezali z OŠ Cerkno, kjer so otroci po razredih zbirali papir, ter s tem pripomogli k še večji količini zbranega papirja.

Ker smo letos začeli obveščati ljudi že od februarja dalje, se je to lepo poznalo na količini zbranega papirja, saj smo ga zbrali nekaj čez 12 ton. Vendar pa je vsaj kakšna tona papirja še ostala (na začudenje šoferja je bil tovornjak premajhen za ves zbran papir), zato bomo najverjetneje akcijo do poletja ponovili.

»Pustite svet za seboj lepši, kot ste ga prejeli…« Naj vam bodo te besede vodilo, ko se boste tudi vi podali v kakšno podobno akcijo, vam želimo Cerkljanski skavti.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.