Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

PLAMEN LUČI MIRU IZ BETLEHEMA DO NAJVIŠJE KAPELICE NA KREDARICI

Boži Čulibrk Rajkovič 11.01.2019
Tudi letos smo skavtinje in skavti iz celotne Slovenije prinesli Luč miru iz Betlehema na najvišje ležeče Gospodovo svetišče na sončni strani Alp – v kapelo Marije Snežne na Kredarici.
Kredarica (Avtor: David Šavli )

Bilo je mrzlo zimsko jutro in komaj sem se splazil iz tople postelje, bolj zgodaj kot navadno. S skavti smo se odločili, da ponesemo lučko miru, plamen, tudi na najvišje ležečo kapelo v Sloveniji. Tako sem tudi jaz tistega jutra premagal gravitacijo in se odpravil na vožnjo proti Krmi. Tam se je pravo premagovanje gravitacije šele prav zares začelo. Preverili smo svojo opremo in jo mahnili na pot.

Prvič sem se odločil za takšen podvig. V hribe pozimi! To se mi je vedno zdelo nekaj nevarnega in vse preveč adrenalinskega. Ampak prijatelji so me prepričali, da je s pravo in izkušeno družbo, pa seveda tudi s primerno opremo, to mačji kašelj. In res je bilo tako! V pogovornem tempu, prijetnem klepetu in zbijanju šal mi je čas do vrha kaj hitro minil. In razgledi! Že samo zaradi njih se je izplačalo, da sem se spravil ven iz udobja, ki ga nudi življenje v dolini.

Večina udeležencev pohoda se je odločila za spanje v koči. Tudi to je bila izvrstna odločitev. Sončni zahod in vzhod sta me povsem očarala in prisegel sem si, da se v hribe vrnem ob prvi možni priliki. Takih lepot zlepa ne najdeš nikjer drugje.

Anonimni skavt

Fotogalerija
16 slik
Kredarica
Kredarica
Kredarica
Kredarica
+13

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.