Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Okolica - ogledalo občanov

Mojca Čušin 26.04.2006
Pod tem naslovom so izvidniki in vodnice stega Ajdovščina-Šturje 1 v petek, 21. 4. s pomočjo svojih voditeljev izvedli posebno akcijo ob Dnevu zemlje. Zbrali so se v Šturskem parku z namenom, da bi občane in ostale skavte opomnili na Dan zemlje, jih seznanili s pomenom lepote in koristi narave, ter jih pozvali k sodelovanju pri raznih delavnicah.
steg Ajdovščina-Šturje 1 ob zaključku projekta ob Dnevu zemlje steg Ajdovščina-Šturje 1 ob zaključku projekta ob Dnevu zemlje (Avtor: steg Ajdovščina-Šturje 1)
Pripravili so različne eksperimente, ki so ponazarjali erozijo vetra, erozijo zemlje ob sekanju dreves in učinke kislega dežja.
Dekleta so izvedla foto natečaj, ki se ga je lahko udeležil vsakdo, ki je oddal fotografijo z motivom čiste in neokrnjene narave pred začetkom dogajanja. Za najboljšo sliko smo glasovali udeleženci delavnic.
Na eni izmed stojnic smo udeleženci lahko izpolnili tudi anketni vprašalnik na temo onesnaževanja oziroma skrbi za okolje in ob tem dobili lepo nagrado sponzorja Fructal.
Tudi najmlajšim so želeli prikazati, kako smeti slabo vplivajo na naravo, kako lahko nekatere odpadne materiale še koristno uporabimo, in kako iz naravnih materialov ustvariti prave umetnije.
Medtem ko so v parku potekale delavnice in eksperimenti, smo se ostali skavti odpravili po Ajdovščini in mimoidoče povprašali o mnenju onesnaževanja, kako ga preprečujejo in kako se oni trudijo za lepšo naravo. Vse zbrane informacije smo razstavili v Šturskem parku.
Poiskali in fotografirali smo tudi nekaj kritičnih, onesnaženih točk v Ajdovščini.
Organizatorji dogodka so bili sicer zadovoljni s potekom in organizacijo, vseeno pa so imeli občutek, da so se jih mimoidoči bali, najbrž zaradi preobilice oranžne barve.

Fotogalerija
9 slik
steg Ajdovščina-Šturje 1 ob zaključku projekta ob Dnevu zemlje
Jurij razlaga erozijo tal mimoidocim
Dekliški vod pripravil fotonatečaj z motivi neokrnjene narave
izdelovanje iz naravnega in odpadnega materiala
+6

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.