Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Naravoslovni dan za učence s prilagojenim programom v Mostecu

Klara Vidmar, pisarna in vodič SOC 04.06.2014
V ponedeljek, 2. junija 2014 smo skavtinje in skavti pripravili naravoslovni dan za učencev OŠ Zavoda za gluhe in naglušne. V Mostecu se je zbralo 113 otrok od 1. do 9. razreda in 30 učiteljev. Dvanajst skavtskih voditeljev je za njih pripravilo 11 različnih delavnic.
Narava pod drobnogledom (Avtor: K. Vidmar)

Otroke smo učili orientacije, postavljanja bivakov, vozlov, kurjenja ognjev, uporabe potnih znamenj, prepoznavanja živalskih sledi in drevesnih vrst, naravo so pobližje spoznali skozi povečevalna stekla, preko čutil ter metode tekočega učenja Josepha Cornella.

Velik poudarek smo dali izkustvenemu učenju in zaznavanju narave preko čutil. Želeli smo jim vzbuditi navdušenje in predstaviti kaj vse nam narava ponuja. Vrsta raziskav namreč ugotavlja številne prednosti preživljanja časa v naravi. Vključevanje narave v življenje učencev koristi njihovemu fizičnemu, socialnemu in kognitivnemu razvoju, kar je posebej pomembno za otroke s posebnimi potrebami.

Navdušenost in vedoželjnost nad ponedeljkovim učenjem v naravi je izkazala tudi večina otrok iz Zavoda. Prijetno dopoldne je minilo prehitro, veliko znanja in veščin  je ostalo še neosvojenega. Dovolj razlogov torej, da prihodnje leto spet ponovimo.

Skavtinje in skavti želimo s programom okoljskih (naravoslovnih) dni otrokom in mladim z različnimi dejavnostmi v naravi ter z izkustvenim učenjem omogočiti doživetje narave in s tem spodbujati oseben in spoštljiv odnos do okolja. Program izvajamo za vrtce in osnovne šole.

Fotogalerija
21 slik
Ekipa izvajalcev pričakovanju udeležencev
Narava pod drobnogledom
Spoznavanje narave s čutili
Vozli in zgradbarstvo
+18

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.