Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Nagrada za TZV CAR-je

Tjaša Sušin, Krško 1, državno vodstvo veje IV 09.04.2016
V soboto, 2. aprila 2016, se je polovica prejemnikov našitka TZV CAR 2015 odpravila uživat v prisluženi nagradi.
(Avtor: državno vodstvo veje IV)

V dopoldanskih urah smo se zbrali v Solčavi, kjer smo se spoznali, nato pa razdelili v tri skupine in odšli v tri smeri – na višave po snegu do Potočke zijalke, v skrito plezališče Logarske doline in blatno Erjavčevo jamo. Po kosilu je popoldne postreglo s paintball-om in ogledom slapa Rinka.

V skupnem zaključku smo se zahvalili Bogu, izrekli besede molitve vodnika in s skupno fotografijo ter nekaj nasmehi in objemi zaključili carski dan.

TZV CAR-kem (op. u.: TZV = tabor za vodnike) so nam poslale tudi nekaj vtisov, TZV CAR-ji pa so jih skrivnostno zaklenili vase ☺.

"Sobotni dan se res ne da opisati v parih stavkih. :) Že prvih par minut, ko sem zagledala svojo TZV carko, je bilo nepozabnih. Začele so se debate, o fantih, TZV-ju ipd. Skupaj z ostalimi smo se odpravili po nevarni poti do Potočke Zijalke, ki je bila kar snežna. V jami smo izvedeli neverjetne in divje zgodbe o praljudeh, ki nam jih je razkrila voditeljica Tjaša. Nazaj smo kar tekli, lahko si predstavljate, kako se je vdiralo pod nogami, kajti kosila pa nikakor ne smeš zamuditi. Hrenovke, špinača in pire krompir so nam vlili moči za pravo skavtsko bitko v paintballu :D, s katero se je naš izlet končal. :(( Malo so tekle solzice, ampak se kmalu spet kje srečamo. ;)" 

Tajda, Novo mesto 1 

"V soboto sem se imela super, uživala sem v razgledu s Potočke Zijalke in tudi v hoji nanjo, pa čeprav sem imela potem čisto premočene gojzerje. Družba mi je bila zelo všeč, utrdila sem nekaj prijateljstev s TZV-ja in spoznala nove ljudi. Paintball pa je bil prava pika na i temu dnevu." 

Manca, Krško 1

"Imela sem se zelo fajn, čeprav sem 'mela zlomljeno roko. Najbol' je blo to, k sm srečala še druge s TZV-ja, da smo se lahko malo pogovr'l kako je kej. Pa zlo fajn je blo, k smo šli do slapa Rinke, kjer je bil še sneg, čeprav smo na začetku aprila." 

Maša, Kranj 1

"Toliko nepozabnih norih dogodkov, izzivov in dobra družba, vse to samo v enem dnevu, se lahko zgodi le pri skavtih. Lepi spomini bodo zagotovo ostali, čeprav bi z veseljem imela večdnevni program." 

Katarina, Logatec 1

"Dan, preživet v Logarski dolini, mi bo zagotovo ostal v spominu in res sem vesela, da sem si ga prislužila. Bil je poln smeha, super družbe in carskih izzivov. S pohoda do Potočke Zijalke sem prišla s premočenimi čevlji, vendar tistih zabavnih padcev na snegu , ki se je vdiral do kolen, ne bom pozabila. Najbolj pa me je seveda navdušil paintball, ki nam je vsem po žilah pognal adrenalin." 

Stela, Slovenska Bistrica 1

Bi bil rad priča dogodivščini, ki jo doživi le carska peščica? Si bodoči vodnik ali vodnica? Potem imaš idealno priložnost, da si eden naslednjih … Našitki že čakajo na pridne, vestne, znanja polne, prizadevne TZV-jevce … :D Saj veš, tvoje znanje je nalezljivo in se širi na tvoj vod. A ni to CARsko?

Fotogalerija
13 slik
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.