Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Moje kraje zastave

Miha Lavtar 14.08.2006
No, sem se odločil da vam povem svoje dogodivščine iz kraj zastave. Bilo je zeloooooo zanimivo,... PRVIČ: Iz ponedeljka na torek sva se s frendom iz Kranja (Mihom) odpravila krast zastavo Kranju 1. On je šel ob 4-ih od doma, po nekaj casu je bil pri meni s kolesom, odpravila sva se do Tolmina (70-80 km).
Po malo manj kot 3-urah sva prispela do tabora, ter se v bližini utaborila. Prvič sva poiskušla napad ob 2.00 vendar nama ni uspelo, zato sva čez pol ure šla iz druge strani ter se malo razgledovala. Ker na enem delu tabora sploh niso stražili sva dobila idejo. Iz drv, ki so bila tam zložena, sva napisala najino ime (Miha). Nekako tako veliko, da bi se lepo videlo iz helokopterja. Sicer sva bila malo preglasna, tako da so naju videli ter sva se morala malo oddaljiti. Nato sva počakala da se je začelo daniti ter nato udarila z vso močjo. Pred taborom naju pričaka eden iz straže ter me začne loviti, drugi Miha (Mekuc) pa uleti proti zastavi. Speljem ga malo stran ter mu pobegnem v tabor. Takrat so v taboru že piskali alarm, saj je soborec prišel do zastav. (3 minute ga morajo pustiti pri jamboru.) Okoli njega je bilo vsaj 15 ljudi,... Jaz pridem 4 metre blizu, ter poskušam ukrasti kakšno vodovo zastavico, ko naenkrat prileti kamen, ki je bil zavit v zastavo, da je lažje letela. Poberem jo ter šprint. Po veliki sreči se je še drugi izmuznil brez da bi ga ujeli. Nekaj časa naju je lovil še voditelj, potem pa se je udal. Vsa srečna sva počakala do jutra, ko sva zmagoslavno šla v tabor,... Sledila je seveda odkupnina...

DRUGIČ: Tokrat sem se skupaj z Nejcem Murom, iz naše čete odpravil v Logarsko dolino k Škofji Loki 1. Do tja sva porabila 3-4 ure, če ne štejem postankov. Bila je prav lepa pot. V zadnji vasi pred Logarsko dolino, sva se ustavila na pici, da sva si pošteno napolnila želodce. Do cilja pa sva prispela že v temi. Poiskala sva štiri kradljivce iz Škofje Loke 2 ter se jim pridružila. Kmalu je prispela še tretja skupina, iz Celja. Nato sva z Nejcem odšla malo pogledat prostor ter se razgledati, na najino začudenje sva ugotovila da je bil sprožen alarm, po vsej verjetnosti je straža videla Celjane. Tako sva se na hitro odpravila nazaj v bazo. Nato smo zadremali do enih, takrat pa vsi v akcijo. Razdelili smo se v dve skupini, trije smo šli po gozdu, druga dva pa blizu travnika. Po dolgem času blodenja po hosti smo zagledali šotore. Midva z Nejcem ter Miha iz Šk. Loke 2 smo takrat ukradli vodovo zastavico ter nekaj klinov. Nato sva šla z Mihom skrit robo, Nejc pa je šel drugam. Toda kmalu se je začela še vecja akcija, straža je opazila da manjka zastavica. Nekaj jih je prišlo ven, tako da so začeli iskalno akcijo, midva pa sva se kmalu počutila ogrožena, zato sva jo ucvrla po bregu navzgor proti bazi. Po nekaj minutah so prišli še ostali trije, vendar na žalost so jih ujeli. Tako smo se zavalili v spalke (nekateri je nismo imeli), ter zaspali. Ob pol petih pa sva šla z Mihom ponovno v akcijo. Počakala sva, da se naredi dan ter nato napadla. Odnsela sva še dve vodovi zastavici ter skoraj glavno zastavo (odlomil sem palico na kateri sta bili zastavi). Veseli smo se zjutraj odpravili v tabor ter se pomenili o odkupnini. Popoldne sva z Nejcem za odkupnino zaklala zajca ter se s starši odpravila domov.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.