Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Mnogolončnica - 1. del

Ana Čop, Kreativna kanja, Breznica 1 23.06.2018
Na prijetnem hribčku v Poljčah na Gorenjskem je 14. in 15. aprila potekalo kuharsko tekmovanje Mnogolončnica, ki smo ga organizirali klanovci iz Breznice 1. Po rutkah sodeč, so se Mnogolončnice udeležili skavti iz 14 stegov.
Našitki Našitki (Avtor: )

Ko so tekmovalci prišli na kraj dogajanja, so ugotovili, da je kraj opustošila radioaktivna nesreča, ki je povzročila nevarno sevanje. Da bi se zavarovali pred sevanjem, so se med veliko igro morali cepiti v bolnici in na raznih delavnicah nabirati kupončke za sestavine za kuhanje. Delavnice so vključevale molžo krave, slackline, uganke, stresanje žogic iz škatle, navezane na riti, acrobalance in tako naprej. Med igro so na njih prežale mutacije, ki so jih lovile in jim kradle sestavine. Morali so paziti tudi na AVIONEEEEE, pred katerimi so se zavarovali tako, da so se ulegli na tla in bili čisto pri miru. 

Mutacije Mutacije (Avtor: )

Zvečer je sledil zabavni večer in zjutraj maša na prostem s čudovitim razgledom. Potem pa se je zgodilo nekaj nepričakovanega. Ugotovili so, da so bile jagode, ki so jih nič hudega sluteči jedli med zabavnim večerom, mutirane in zato sta po dva člana iz vsake skupine izgubila eno roko in v takem stanju morala tudi kuhati. 

Brez ene roke Brez ene roke (Avtor: )

Svoje kupončke so zamenjali za prave sestavine in kuhanje se je začelo. Skupine so kuhale enolončnico in sladico. Iz loncev so se vile dišeče vonjave in tekmovalci so pri kuhanju morali upoštevati naslednje ocenjevalne kriterije: estetski izgled, okus jedi, izvirnost, zapis recepta in drznost. To zadnje so tekmovalci iz Grosupelj 1 vzeli zelo resno in na krožniku postregli ocvrte deževnike. 

Tržnica Tržnica (Avtor: )

Sodniki so bili zelo strogi in vsako jed ter sladico natančno preučili in poskusili. Imeli so kar veliko dela, saj je bilo treba oceniti jedi 6 skupin. Po dolgem premišljevanju je zmaga šla v lonce skupine z imenom MEHKO KUHANA ŠALA, v kateri so bile punce iz Moravč, Breznice, Slovenskih Konjic in Radovljice. Za izražanje svojega kuharskega potenciala so dobile zasluženo nagrado-16-literski kotel. Potem je sledilo pokušanje vseh jedi iz strani tekmovalcev in nas organizatorjev, kar je bil najboljši del Mnogolončnice. Zaključili smo s harmonijo okusov, lepo preživetim vikendom in sklepom, da tudi drugo leto Mnogolončnica BO. 

Zmagovalke Zmagovalke (Avtor: )

Več fotografij o dogodku si lahko ogledate tukaj, recepte skuhanih jedi pa si lahko prebereš tukaj.

Če pa bi radi zares podoživeli ritem letošnje mnogolončnice, ne smete prezreti zaključnega videa. 

Fotogalerija
5 slik
Zmagovalke
Tržnica
Našitki
Mutacije
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.