Zažiga

16 Zažgi

Prenesi v

Landesjamboree 2007

Marko-Pogumen netopir 16.08.2007
Od 27.7. do 5.8.2007, smo se Radgonski skavti udeležili Tabora v Nemčiji...
Landesjamboree v Nemčiji Landesjamboree v Nemčiji (Avtor: Marko-Pogumen netopir)
Radgonski skavti smo se v četrtek, 26. 7. zvečer odpravili na dolgo pot do Bruchsala v Nemčiji na Landesjamboree. Iz Mariborske železniške postaje smo se z vlakom odpeljali do Zidanega Mosta, kjer smo prestopili na mednarodni vlak za München. V Bruchsal smo prispeli v petek ob desetih dopoldan.

Tam nas je pričakala predstavnica naših skavtskih bratov iz Bruchsala in nas napotila do tabornega prostora. Tabora se je udeležilo približno 6.500 skavtov iz Nemčije, Poljske, Romunije, Francije, Ruande, Portugalske, Avstrije, Češke, Tunizije in nas 8 iz Slovenije. Na otvoritveni slovesnosti nas je župan mesta Bruchsal, ki je pobrateno z Gornjo Radgono, pozdravil tudi v slovenskem jeziku.

V nedeljo je potekal dan odprtih vrat, tabor je obiskalo veliko ljudi, tudi Inge in Gunter Sauer, ki sta odgovorna za mednarodno sodelovanje z Radgono. V ponedeljek so nas odpeljali v Helmsheim, v vrtec, kjer so fantje postavljali leseno hišico, dekleta pa smo prebarvale tobogan, počistile potko in se igrale z otroci. Prespali smo v tamkajšnji šoli, saj je bila zvečer zabava v športnem centru. Naslednji dan smo si ogledali mesto Bruchsal, popoldne pa sta nam Inge in Günther razkazala grad in nas pogostila v njunem domu. Zvečer smo se vrnili v tabor.

V sredo smo vstali že ob pol petih, saj smo kot vsi skavti po celem svetu, ob sončnem vzhodu ponovili skavtsko obljubo. Letos mineva namreč 100 let, odkar je Robert Stephenson Baden Powell odpeljal na prvi tabor 20 dečkov, na otok Brownsea. 100. rojstni dan skavtov smo proslavili zvečer z veliko zabavo. Ta večer smo imeli tudi predstavitev Slovenije in Gornje Radgone v Internacional Cafe-ju, kjer so vsak večer potekale predstavitve gostov iz drugih držav.

V četrtek smo za naše gostitelje, ki so nam odlično kuhali, skuhali polento z golažem, ki jim je zelo teknila. V soboto smo se odpeljali še v Karlsruhe, v grad, nato pa se poslovili na zaključni prireditvi. V nedeljo smo pospravili šotore in pripravili težke nahrbtnike, se poslovili od naših gostiteljev in se odpravili na železniško postajo. Čakalo nas je še 13 ur naporne vožnje do doma. V ponedeljek zjutraj so nas na postaji že čakali straši. Čeprav je bilo lepo, smo bili veseli da smo spet doma.

Več si oglejte na http://gornja-radgona1.skavt.net/

Tadeja- Živahna štorklja
Fotogalerija
5 slik
Landesjamboree v Nemčiji
Landesjamboree v Nemčiji
Landesjamboree v Nemčiji
Landesjamboree v Nemčiji
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.