Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Klan Ježkov na izhodu v Šentilju

Marko Bratuša 24.12.2005
Klan Ježkov (Gornja Radgona 1) smo se v začetku novembra odpravili na prvi izhod v Šentilj. Tam smo spoznavali skavtstvo po vejah. Tako smo se prvi dan podali v svet džungle, drugi dan v svet izvidnikov in vodnic in na koncu še v klan.Izhod smo zaključili s sveto mašo.
auuuuuu auuuuuu (Avtor: Marko Bratuša)
V petek popoldne smo se iz Gornje Radgone odpravili v Šentilj na tri dnevni izhod. Tam nas je pričakal naš David, ki tam trenutno opravlja dijakonsko službo in mladi iz Šentilja.
Najprej smo se malce bolje spoznali, nato pa smo postali volčiči in volkuljice. Razdelili so nas v gruče, po katerih smo si nato izdelali zelene rutice iz krep papirja. Ker je bilo veliko takih, ki so prvič bili pri skavtih, smo spoznavali zakone, molitev in navade volčičev. Odpravili smo se tudi v džunglo, kjer smo bili uradno sprejeti v krdelo, pozneje pa smo iskali tudi Mavglija, ki so ga ugrabili hudobni banderlogi. Zvečer smo spoznali tudi zavetnika volčičev in volkuljic, sv. Frančiška. Da smo lažje zaspali, so nam voditelji prebrali še pravljico. Naslednje jutro smo po telovadbi prestopili iz krdela v četo in tako postali izvidniki in vodnice. Razdelili so nas v vode. Vsak vod si je izbral ime, si naredil zastavico in razdelil funkcije v vodu. Po dvigu zastave, smo se pogovarjali o zavetniku izvidnikov in vodnic, sv. Juriju. Nato pa se odpravili na daljšo pot proti Plačkemu vrhu, kjer stoji lep razgledni stolp. Tam smo si na gorilnikih skuhali kosilo, nato pa se počasi podali nazaj. Po poti smo si poiskali še palice za twist in drva za ogenj. Ko smo prišli nazaj, smo naredili ogenj, nato pa smo začeli s pripravami za zabavni večer. Naša naloga je bila pripraviti oddajo Spet doma. To nam je zelo dobro uspelo, saj smo po domače rečeno skoraj pokali od smeha.  Novim smo pokazali še nekaj igric, nato pa smo odšli ven, kjer smo slovesno prižgali ogenj in si pekli twist. Sledila je še večerna refleksija in molitev, nato pa smo se odpravili spat. Toda nismo dolgo spali, saj nas je ob dveh ponoči zbudil alarm. Imeli smo prestop iz čete v klan.
Naslednji, zadnji dan smo imeli po zajtrku priprave na sveto mašo, nato smo pospravili župnišče, ter se odpravili k sveti maši, pri kateri smo se tudi vsem ostalim domačinom malce bolje predstavili.
Sledilo je le še slovo, potem pa smo se počasi odpravili proti Gornji Radgoni.
Ta izhod je bil res zelo dobro pripravljen, zabaven, poučen in prijeten. Navezali smo nova prijateljstva in utrdili stara. Veselim se že naslednjega izhoda.

Tadeja Edšid- živahna štorklja
Fotogalerija
12 slik
auuuuuu
skupinska fotka
ko fantje kuhajo ...
kateheza
+9

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.