Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Kako smo praznovali v Novi Gorici...

Kristina Kovačič 03.03.2006
Ustanovitelj skavtstva Robert Baden- Powell je nekoč dejal: »Če v svojem življenju obupaš nad skromnim začetkom, se spomni, da je tudi hrast, tisto veliko in močno drevo, začel kot majhen želod, ki je ležal na tleh.« S to mislijo smo v stegu Nova Gorica 1 pričeli praznovati svoj deseti rojstni dan.
Fotografije s praznovanja. Fotografije s praznovanja. (Avtor: Nova Gorica 1)
Zraslo je drevo, majhno, nežno in občutljivo. Pripravljenost, odrekanje in odgovornost voditeljev in skavtov je bila tista hrana, ki je omogočila nadaljno rast. Do velikega in močnega drevesa je bilo še daleč.

Kljub težavam je drevo raslo in širilo svoje veje. Kot bi mignil je bil pred nami nov izziv, praznovanje desetletnice. Praznovanje je potekalo tri dni. V petek smo skavti »kopali« in spoznavali svoje korenine. Naslednjega dne so potekale delavnice, ki so bile neke vrste priprava na samo prireditev. Na njih smo skavti izdelovali spominke, pekli pecivo, peli in se pripravljali, da bi se kar najlepše predstavili širši javnosti.

Osrednja prireditev je potekala na Osnovni šoli Frana Erjavca ob prisotnosti bivših članov stega, staršev in prijateljev, duhovnih asistentov, domačega župnika in podžupana Mestne občine Nova Gorica. Na njej smo skavti predstavili zgodovino stega, ki smo jo popestrili s pesmijo, fotografijami in prikazom nekaterih dogodkov. Bivšim voditeljem smo se zahvalili in jim izročili priznanja. Praznovanje smo zaključili v nedeljo z mašo v konkatedrali Kristusa Odrešenika.

V Novi Gorici nismo obupali nad skromnim začetkom, iz majhnega želoda je nastal hrast, ki bo še rasel in se širil! Nam verjamete?

Fotogalerijo našega praznovanja si lahko ogledate [url=http://nova-gorica1.skavt.net/akikelj/0506/10let18_2_06/]tukaj[/url].


Fotogalerija
10 slik
Fotografije s praznovanja.
Fotografije s praznovanja.
Fotografije s praznovanja.
Fotografije s praznovanja.
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.