Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

FOTO in VIDEO: Toti Jam – Maš ti to

Jan Sedlanič, Maribor 1 01.05.2017
"Čuj stari, maš ti to! Kaj mam?! Pa dobro no, od ki te si ti?" Maš ti to pomeni, da verjamem, da boš dal vse od sebe in opravil stvari, tako kot je treba.
(Avtor: Rok Rakun)

Mariborsko regijsko srečanje - Toti Jam se je po 15-ih letih ponovno vrnilo v Štajersko prestolnico. Tako kot leta 2002 smo tudi letos Jam pripravili skavti iz obeh Mariborskih stegov. Jam je potekal 31.3. in 1.4.2017 v Mariboru.

Program se je za popotnike začel že v petek, 31.3., ko smo se vsi zbrali na železniški postaji v Mariboru. Po tem, ko so vsi dobili težko pričakovane našitke in se postavili v krog, smo lahko začeli. Klanovce smo razdelili v mešane skupine in jih poslali po različnih poteh. Vsaka skupina je dobila začetni kos zemljevida, na katerem je bila vrisana le ena točka. Ko so prišli do točke, so morali poiskati nov del zemljevida. S pomočjo petega (zadnjega) dela zemljevida pa so prišli do končne lokacije – Škofijske gimnazije. Vsak posameznik je imel tako priložnost, da spozna nekaj klanovcev iz drugih stegov in se nauči kaj novega o Mariboru.

Skupine so si ob prihodu skuhale večerjo in si s tem povrnila nekaj moči za zaključek večera. Po zanimivi katehezi nas je navdušila glasbena skupina Praznovalci, ki nam je pripravila koncert. Koncert pa ni vključeval le glasbe, ampak smo bili priča tudi večerni adoraciji.

Že naslednje jutro so se nam pridružili tudi skavti iz ostalih vej. Ker smo seveda pri skavtih, je po uvodnem govoru in dvigu zastave že sledil čas za malico. Ta čas je tehnika izkoristila za zadnje priprave za nadaljnji program – veliko igro.

Vsaka veja je imela svoj del: bobri so se odpravili na pot čez Kalvarijo proti mestnemu parku; volčiči so reševali Akelo, ki so jo ugrabili hudobni banderlogi; izvidniki so se združili po več vodov skupaj in med seboj tekmovali; popotniki pa so za nekaj ur postali slavni športniki in preizkusili njihovo življenje. Vsi skavti so nabirali dobre lastnosti, s pomočjo katerih bi postali čim bolj podobni znanim Mariborčanom (športnikom, glasbenikom), ki imajo to.

Sklepni del dogodka je bila sveta maša, ki smo jo imeli zunaj, pred Škofijsko gimnazijo. Med oznanili je bilo predstavljeno tudi novo regijsko vodstvo: načelnica Mariborske regije je postala Julija Murko iz Ptuja 1, načelnik pa Blaž Ignatijev iz Šentilja 1. Ko so se vsi odpravili proti domu, smo domačini poskrbeli še za pospravljanje.

Skavti smo skupaj dokazali, da res imamo to. :) 

Fotogalerija
22 slik
+19

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.