Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Ekipni triatlon 2006 je uspel!

Benjamin Lah 01.10.2006
Pisala se je sobota, 30. kimavca leta 2006, iz meglenega jutra pa se je počasi že kazal lep dan. Po več mesečni pripravi, smo se zbrali zgodaj zjutraj, da bi uresničili tisto, kar smo si zadali izpeljati to soboto; ekipni triatlon za skavte in druge občane občine Komenda.
Slike iz komendskega projekta Ekipni triatlon 2006 Slike iz komendskega projekta Ekipni triatlon 2006 (Avtor: Benjamin Lah)
To pa ni bil povsem navaden triatlon, zamenjali smo namreč tretjo disciplino klasičnega triatlona. Tako so se ekipe, ki so štele tri do pet udeležencev, pomerile na štiri kilometre dolgi tekaški progi, na 25 kilometrov dolgi kolesarski preizkušnji in na približno tri kilometre dolgi orientaciji.

Na tekaški preizkušnji so se vsi zelo izkazali in takoj so se pognali na kolesarsko pot proti Cerkljam, kjer je bila pot označena tudi s tablami, ki jih je pomagalo dobavit mizarstvo Sitar Šenčur. Na poti so bili tudi naši reditelji, ki so tekmovalce opremljali z vodo, ki jo je sponzoriralo Vino Brežice. Ekipe so bile zelo izenačene in tako se je boj za stopničke nadaljeval na orientaciji, ki je določila zmagovalce. Vsi tekmovalci so se odlično odrezali in pokazali veliko volje, veselja, poštenosti in vzdržljivosti, kar je bil pogoj za osvojitev cilja. Menim, da so vsi zadovoljni in veseli prišli na cilj, če že zaradi triatlona ne, pa vsaj zaradi golaža in dobrega kruha, ki ga je podarila pekarna Duplica, ki sta jih čakala na cilju. Ob pijači (tudi Nektar je dal svoj dar) in jedači pa nas je zabaval ansambel Prvomajčani iz sosednjih Tunjic.

Sledila je podelitev nagrad, ki jih je podelil naš župan Tomaž Drolec, ki je projek dobrodušno podprl, tako kot tudi hiša dobrih vin Koželj, kar je ključno vplivalo na kvaliteto izvedbe. Prav vsi so prejeli slike svojih ekip, najboljše tri pa je čakalo še nekaj sponzorskih nagrad Mobitela in pokali. Tretje mesto je zasedla ekipa Camelbak, na drugem mestu je pristala ekipa Bexel, najbolje pa so se odrezali fantje iz ekipe Geo-skavti. Tako smo se ob glasbi ansambla počasi razšli. Mislim, da smo bili vsi zadovoljni in veseli tega družabnega dogodka in upam, da se nas bo naslednje leto zbralo še več.

Več slik si lahko ogledaš na http://triatlon.skavt.net
Fotogalerija
5 slik
Slike iz komendskega projekta Ekipni triatlon 2006
Slike iz komendskega projekta Ekipni triatlon 2006
Slike iz komendskega projekta Ekipni triatlon 2006
Slike iz komendskega projekta Ekipni triatlon 2006
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.