Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Delovna akcija v Kočevskem rogu

Navihana miška 15.10.2008
V skavtskem domu v Kočevskem rogu se je 26. – 28. septembra delalo. Postoriti je bilo treba še nekaj del pred zimo. Malo smo betonirali, knaufali, štemali, čistili…
Kočevski rog Kočevski rog (Avtor: Veronika Kotar)
Zadnji septembrski vikend smo bili vsi skavti, lepo vabljeni, da storimo dobro delo. Vabilu se je odzvala le peščica, zato smo morali mi toliko bolj delati. In kaj se je naredilo v teh dneh?

Razdeljeni smo bili v 2 skupini. Zunanja, pod strokovnim nadzorom Primoža, je postorila zidarska dela na vodnem zbiralniku in v vodnih jaških, kjer smo le-te očistili in premazali proti zmrzali. Druga skupina pa je delala v hiši. Eno steno so oblekli z knaufom; nekaj malega se je tudi razbijalo, tako da –> prahu je bilo dovolj.

Delali smo od jutranjih ur pa do pozne noči, še dobro, da smo imeli reflektorje, kajti dan je že zelo kratek. Pa tudi mrzlo zna biti, tako da so nas vse razmere dobesedno prisilile, da smo bili ves čas v pogonu. Nekateri smo se naučili še kakšne nove zidarske veščine. V soboto popoldan se je zgodilo celo to, da je vajenec lahko brez nadzora mojstra, samostojno pozidal luknjo v hiši. Tako da, čestitke vajencu Marku, ki zgleda, da bo lahko kmalu začel samostojno zidarsko kariero, le še malo kilometrine, pa bo.

Ker vemo, da prazen žakelj ne stoji pokonci, se lepo zahvaljujemo kuharici Urški, ki je zelo dobro skrbela za naše želodčke.

To je bil vsekakor zanimiv vikend. Povem vam, skavtska družba je zakon. Delo je zabavno, kajti vedno se krešejo mnenja, kako bi bilo neko stvar bolje narediti, katero delo ima prednost… Tukaj imaš perfektno možnost, da se naučiš stvari, ki jih mogoče drugače ne bi počel, da se preizkusiš v raznih veščinah, in kot ste videli, lahko celo napreduješ po lestvici (študent – vajenec – samostojni vajenec – mojster – mojster z licenco).

Malo za hec, malo pa za res. Ko prihodnjič vidite novico, da se bo v skavtskem domu delalo, hitro rezervirajte datum, pokličite prijatelje, nato obvestite Simona in vsi veselo v Kočevski rog, kajti za pridne je roke dela dovolj! Se že veselim pridnih skavtskih rok na naslednji delovni akciji, ki bo verjetno po zimi.
Fotogalerija
20 slik
Kočevski rog
Kočevski rog
Kočevski rog
Kočevski rog
+17

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.