Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Če skala kdej pwči, se Krašewc ne stre

Martin Rudolf 28.04.2010
Steg Sežana 1 v skavtskem letu 2009/10 praznuje 11-letnico delovanja in 10-letnico menjave rutke - trenutka, ko smo imeli dovolj poguma, da smo Krasu dali nekaj kraškega - siva podlaga simbolizira kamen in našo vztrajnost, trdnost; rdeča in modra obroba pa kraško zemljo, teran, pršut in brinove jagode - vse to so namreč značilnosti okolja od koder prihajamo.
Torta Torta (Avtor: Peter Gregorčič)

V želji, da obletnici primerno obeležimo, smo se sežanski skavti v petek 23. aprila zvečer zbrali v Povirju pri Sežani. 2-dnevno druženje smo pričeli s poglobitvijo v življenje zavetnika skavtov Sv. Jurija, večer pa smo kronali s Sv. mašo, kot zahvalo Gospodu, da nad nami bedi že 10 let.

Naslednje jutro smo se z igro spomnili skavtskih vrlin, nadaljevali pa smo z delavnicami, prek katerih smo voditelji, bivši voditelji in drugi gostje, skavtom, ter od 11:00 dalje tudi širši javnosti, predstavili stegovo zgodovino ter značilnosti okolja od koder prihajamo.

Program smo sklenili s krajšo slovesnstjo, na kateri smo se zahvalili bivšim voditeljem in nasploh vsem, ki so nam kakorkoli pomagali pri našem 10-letnem delu (med drugim župniji Sežana za skavtsko sobo). Sledila je obvezna torta in pojedina, ki so jo pripravili starši naših skavtov. Prijetno druženje z njimi in s "starostami" stega je ob pogovoru in igrah trajalo še kar lep čas in kar kliče po čimprejšnji ponovitvi.

Fotogalerija
10 slik
Torta
Zahvalna maša ob 10-letnici
Zahvalna maša ob 10-letnici
Rastemo
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.