Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

15 let v srcu Slovenije

Samo Škrabanja, F. ris 11.06.2010
Kako smo praznovali 15. letnico stega Pojočih volkov.
Našitek in torta Našitek in torta (Avtor: Gregor P.)

9. januarja 1995 se je pričelo tudi v Litiji. Zanjo nekaj novega, svežega in zelo pomembnega – steg Litija 1. Točno na dan obletnice ustanovitve smo imeli najprej interno praznovanje v snegu, "taglavno" pa smo imeli v soboto, 5. junija. Ta dan je bil zelo bogat z dogajanjem, spomini, mašo, prijateljstvom, hrano …

Iskanje ključa do modrosti življenja

Skupaj smo iskali ključ do modrosti življenja, ki smo si ga morali zaslužiti z opravljanjem posebnih preizkusov. Ti so bili vezani na nekdanje litijske dejavnosti (splavarstvo, rudarstvo, kovaštvo, tkalstvo) in eno "moderno" – skavtstvo.

Najprej se je vse skupaj dogajalo na prostoru, kjer je bilo lani srečanje Ujemi me. Prek raznih preizkusov, ki so bili kopanje rude, pletenje stolov, pot preživetja, splavarjenje in podkovanje konja, smo nabirali zlatnike in simbole. Za vse kar smo si prislužili, smo lahko kupili kose zemljevida. Na koncu smo vsi skupaj iz kosov sestavili zemljevid in tako našli pot do zaklada.

Zahvalna maša v Litiji

Drugi, svečanejši del praznovanja pa je potekal v Litiji, kjer smo nadaljevali z zahvalno mašo v litijski cerkvi. Po njej smo še enkrat, v družbi staršev in starih skavtov dvignili zastave na veličastnem jamboru. Te so se dvignile, spustil pa se je zaklad – našitki, združeno delo nadarjenega skavta in skavtinje.

Ob tej priložnosti je bila ponovno blagoslovljena prenovljena in olepšana skavtska soba. Na koncu pa je sledilo še sladko presenečenje – čudovita torta, natančno takšna kot naš našitek ob 15. letnici.

Praznovanje tega rojstnega dne nam je dalo nov zagon, saj smo videli, da naš trud ni zaman. V prihodnje se bomo še bolj trudili, da bo naša srca bilo še močneje!

Fotogalerija
26 slik
Našitek in torta
Priprava gugalnice
Krog
Dvig zastav
+23

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.