Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Zmajkotrek - skavtski triatlon v novi preobleki

1
Grajski zmaji iz Ljubljane 2 06.04.2009
Zmajkotrek je za nami. Več o tem kako smo se imeli, si lahko preberete in ogledate tukaj.
Zmajkotrek Zmajkotrek (Avtor: Ljubljana 2, Vrhnika 1, Domžale 1)
No pa smo ga preživeli – Zmajkotrek namreč. Čisto pravi skavtski triatlon v novi preobleki, ki se je marca odvijal na Ljubljanskem barju. Letošnji Zmajko je bil (za razliko od prvih, internih dveh) namenjen skavtom različnih starosti iz vse Slovenije.

Ker smo morali lanski Zmajkotrek zaradi premajhnega števila prijav odpovedati, smo se letos resno vrgli v oglaševanje svojega »proizvoda« (na tem mestu bi se radi opravičili vsem, ki smo jih vznemirili z domnevno prevelikim številom elektronskih sporočil). Na sončno soboto, ki nas je razveselila po celem tednu dežja, se nas je tako zbralo kar 200; nekateri na Viču, spet drugi v Podpeči.

Posebnost Zmajkotreka je v tem, da je prilagojen različnim starostnim skupinam.

Volčiči in volkuljice so se tako letos pogumno podali na reševanje Zmajkota, prijaznega zmajčka, ki ga je ugrabil trapasti coprnik Otmar. Med sprehodom po pravljični deželi so srečali škrate, mega bibo, dobro vilo in celo rečno deklico ter od vsakega (v zameno za rešeno nalogo, seveda) dobili tudi po eno izmed sestavin za čarobni napoj, s katerim so nato uspavali Otmarja in tako rešili Zmajkota. Vsi volčiči in volkuljice so se s svojo vztrajnostjo in pogumom res izkazali, za kar jim je Zmajko še vedno neskončno hvaležen.

Izvidniki in vodnice sicer niso zajadrali v pravljične vode, so pa zato veslali po Ljubljanici, se preizkusili na kolesarskem poligonu in se odločno spopadli s kompasom ter zemljevidom in bolj ali manj uspešno odkrivali skrite točke.

Kar z Viča pa so že navsezgodaj odrinili najstarejši, tisti, za katere je bil Zmajkotrek prvotno zasnovan. Popotniki, popotnice, bivši skavti in tudi nekaj BOKSS-ovcev. Najprej so se pomerili v orientaciji kar s kolesa, nato pa še v hitrostnem veslanju in klasični orientaciji.

Zmajeslavje so v kategoriji IV okusili Pesi iz Maribora 1, v kategoriji PP+ pa bivši skavti Ljubljane 2.

Vtisi so se počasi že usedli, kljub temu pa smo organizatorji (Grajski zmaji iz Ljubljane 2), nadvse veseli pozitivnih komentarjev in visokega števila udeležencev. Pa seveda lepega vremena, ki nam ga je dobrohotno naklonil Tisti tam zgoraj.

Če ste se med branjem članka ali gledanjem slik slučajno začeli spraševati, kaj vam je bilo, da se niste prijavili, naj vas pomirimo. Svojo napako boste lahko popravili že drugo leto – na Zmajkotreku, ki bo (na podlagi letos pridobljenih izkušenj) še za spoznanje boljši. Upamo, da tako Zmajkotrek ne bo le še ena orientacija, ampak bo iz leta v leto vedno bolj postajal tudi priložnost za druženje, srečevanje starih znancev in sklepanje novih prijateljstev.

Do takrat pa: uživajte v kolesu, čolnu in orientaciji – kombinaciji, ki očara.

Več slik najdete na http://ljubljana2.skavt.net
Fotogalerija
29 slik
Zmajkotrek
Zmajkotrek
Zmajkotrek
Zmajkotrek
+26

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.