Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

ZSKSS praznuje 18. rojstni dan!

načelnica, Manca M. Paulus in načelnik, Sandi Hribar 31.03.2008
Danes, 31. 03. 2008, mineva 18 let od začetka uradnega delovanja naše Slovenske skavtske organizacije ZSKSS. Prav je, da se veselimo, saj smo v teh letih storili veliko dobrega in plemenitega. Skavtstvo v Slovenskem prostoru postaja vse bolj prepoznavno. Leto polnoletnosti pa bomo še posebej proslavili z našim 1. slovenskim skavtskim Jamboreejem sredi poletja. Želiva vam vse najboljše in obilo skavtskih dogodivščin.
(Avtor: )
Ob tej priložnosti v imenu novoizvoljenega izvršnega odbora ZSKSS pozdravljava vse voditelje, voditeljice ter člane našega Združenja. Veseli smo, da ste nam preko delegatov zaupali to odgovorno nalogo, mi pa se bomo potrudili, da jo kar najbolje izpeljemo.

Kot sva že omenila, je pred nami velik projekt: 1. slovenski skavtski Jamboree, v katerega je že sedaj vključenih veliko voditeljev. Želiva, da bi imel v teh predpripravah in sami izvedbi vsak skavt oz. skavtinja priložnost za služenje, osebno rast in pravo izkušnjo skavtskega duha ter udejanjene skavtske metode. Da bi bila to priložnost, ko bi slovenski javnosti z zgledom in dobrim delom za naše mlade pokazali, kaj zmoremo in da smo elitna mladinska organizacija, ki ji je mar za otroka in mladostnika in ve kaj mladi potrebujejo. Smo organizacija, ki vzgaja k pozitivnim vrednotam in k temu moramo še naprej težiti.

Ob prvem nagovoru izrekava podporo vsem voditeljem, ki ste tako ali drugače vključeni v projekt Jamboree. Hvaležna sva slehernemu voditelju, ki se trudi za najmanjšega volčiča in vse do popotnika, ki se odloča o nadaljnji poti. Hvaležna sva vsem duhovnim asistentom, ki se trudite in nam dajete duhovno podporo ter krepite vrednote naše organizacije.

Zahvala velja seveda vsem, ki sodelujete tudi na drugih področjih - vodenju stegov in posameznih vej, državnim voditeljem vej, regijskim odborom, Tropu za okoljsko vzgojo, Tropu Obudimo Kočevski rog, SkavtNetu, ekipi Skavtiča, strokovni službi ter vsem, ki sva jih mogoče pozabila omeniti. Najpomembnejši, da voditelji lahko hodimo po poti skavtstva, pa ste ste vi, volčiči, volkuljice, izvidniki, vodnice, popotniki in popotnice. Vi sooblikujete skavtskega duha in mu dajete otroško in mladostniško razigranost.

Želiva si, da naše Združenje ostane prijetna skupnost raznolikih ljudi, ki si želijo zapustiti svet za spoznanje boljši, kot so ga prejeli.

Dragi bratje in sestre, želiva vam prijetno praznovanje in obilo skavtskih dogodivščin, ki naj vas osrečujejo in oblikujejo tudi v prihodnje.

Bodite pripravljeni in VSE NAJBOLJŠE!

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.