Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Z roko v roki v 2009

Barbara Pavlakovič, načelnica, in Sandi Hribar, načelnik 12.01.2009
Novo leto je posebna priložnost, da vam, drage skavtinje in skavti, rečeva nekaj besed. Obletnica smrti Roberta Stephensona Smytha Baden – Powella (8. 1. je minilo 68 let, odkar je odšel) naju še posebej opominja, da vsi, ki še vedno verjamemo v njegovo pozitivno idejo, vsako leto znova poskušamo živeti po njegovih zakonih. Leto 2009 je že med nami in ponuja nam vrsto novih izzivov. Lahko uživamo v zimskih radostih, se pripravljamo na izpite ali pa skrbno spremljamo nadaljnji razplet gospodarske krize in se sprašujemo, ali bo v naših popotniških nahrbtnikih poleti še kakšna kartuša plina. Zagotovo pa se pripravljamo na zimovanja in v mislih že odtavamo na poletne tabore.

Začetek leta pa je tudi čas, ko pogledamo, kaj smo naredili v preteklem letu. In za naše Združenje je bilo leto 2008 zelo uspešno ter polno dogodivščin. Dobili smo čisto pravi skavtski molitvenik, zbrali preko 389 ton starega papirja, oživljali smo skavtski dom v Kočevskem Rogu in poleti doživeli Prvi slovenski skavtski jamboree. Poleg tega je ZSKSS lani dobilo tudi novo vodstvo.

In tako kot je bilo razgibano preteklo leto, bomo skupaj z vami tudi v 2009 ohranjali malce nor skavtski duh, hkrati pa še bolj skrbeli za naravo in slehernega sočloveka.

Vsem vam pa v novem letu želiva 9× več izhodov v naravo, 9× več navdušenja in 9× več nepozabnih trenutkov, ki ji boste preživeli s svojimi skavtskimi prijatelji.

Na vsakem koraku poskušajte skavtstvo živeti, ga z zgledom predstaviti soljudem in bodite vedno pripravljeni!


Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.