Zažiga

16 Zažgi

Prenesi v

Vse najboljše dragi skavti

Tadeja Zajec 03.08.2007
"Vesel sem, da sem tukaj! Moj ded je začel to gibanje z 20 fanti na taboru na otoku Brownsea. 100 let kasneje je 28 milijonov ljudi v 158 državah združenih v skavtizmu po celem svetu. Bil bi navdušen in ponosen, ko bi videl, da je seme, ki ga je zasadil zraslo v tako veliko gibanje!" Lord Baden Powell, vnuk BP-ja
fotografije s praznovanja 100-letnice fotografije s praznovanja 100-letnice (Avtor: tadeja zajec)
Piše se leto 1907... Mrzla, jasna noč... Polna luna... Zvezde in šotori. 20 fantov sanja skupne sanje. Potem se zasliši kudu rog, ki kliče k budnici in naznanja nov dan in nova doživetja.

Predvčerajšnjim se je zgodovina ponovila... Zopet mrzla, jasna noč, polna luna in nešteto zvezd. Šotori in iste sanje. Razlika le v številu šotorov in raznolikosti narodov, ki po 100 letih zopet tvorijo tokrat že 21. jamboree. In zopet je kudu rog naznanil nov dan in nova doživetja.

Ob 5:00 sprehod skozi tabor in iz vsakega šotora se sliši drugačna budilka. Skavti hitijo k umivanju in v vsakem izmed njih lahko vidiš pričakovanje praznovanja 100-letnice in obnovitve obljube.

Skupen zbor ob 6:00 in odhod proti areni- centru dogajanja na tabornem prostoru. Zaspani glasovi, ki postajajo vse glasnejši in kmalu se zaslisi Jambo, hello, it's the world scout jamboree - himna jamboreeja. Zopet 40.000 skavtov na enem mestu.
Točno ob 8:00 je na otoku Brownsea zopet zatrobil rok in naše desnice so se dvignile v skavtski pozdrav in v več kot 100 jezikih se je zaslišala obljuba, ki jo vsi poznamo: "Pri svoji časti obljubljam..."

Se zavedate, da je to obljubo dalo 28 milijonov skavtov in da smo jo v tem trenutku obnovili po celem svetu? Ja, en svet, ena obljuba! Odvrteli so se nam vsi čarobni trenutki, ki smo jih doživeli kot skavti in marsikomu so spomini na svojo prehojeno skavtsko pot priklicali solze v oči. V zrak je poletelo 100 golobic in naznanilo novih 100 let skavtizma!

DRAGI SKAVTI, VSE NAJBOLJŠE IN 100 POLJUBČKOV IZ JAMBOREE-ja!!!!!!!

Taja, Maja, Urška, Tina in Boštjan
Fotogalerija
5 slik
fotografije s praznovanja 100-letnice
fotografije s praznovanja 100-letnice
fotografije s praznovanja 100-letnice
fotografije s praznovanja 100-letnice
+2

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.