Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

Vipavski križ gostil državno srečanje voditeljev veje IV

Boris Fartek 25.03.2010
Tretji vikend meseca marca že nekaj let zaznamujejo državna srečanja voditeljev. Voditelji veje izvidnikov in vodnic smo letos obiskali Primorsko, kjer so nas gostili skavti iz stega Ajdovščina-Šturje 1. Pester program, imenovanje novih skavtskih voditeljev, izvajanje delavnic predvsem pa druženje med seboj, je v udeležencih pustil spomin doživetega vikenda.
Imenovani voditelji Imenovani voditelji (Avtor: Ana Grahor)

Srečanje smo pričeli v petek ob 18.00, ko je večina voditeljev prispela v Vipavski križ. Dogajanje večera se je vrtelo okrog imenovanja 34 voditeljev veje, kar je vse ostale še bolj spodbudilo k pridobivanju znanj in želje po napredovanjih.

Sobotno jutro se je kljub rahlo oblačnemu vremenu dobro začelo – s sveže spečenim kruhom. Pridružilo se nam je tudi še nekaj voditeljev, željnih druženja in pridobivanja novih znanj.

Dopoldanski program je bil izvidniško obarvan. Potekale so delavnice v naravi, kjer smo širili domišljijo in prebujali zagnanost otroka v nas samih. Ure popoldneva smo tudi izkoristili za delo po skupinah in obravnavanju tematik, kot so vzgojni namen, akcija Očistimo Slovenijo, priprava priročnika, TŠ metode IV …

Delovno vnemo in razmišljanje pa je na koncu popestril igralec Gregor Čušin s svojim nastopom »besnega preroka« nove dobe.

Seveda brez svete maše državnega srečanja nismo mogli zaključiti.

Zahvala in pohvala državnemu vodstvu ter gostiteljem pa je z močnim »azigizigizaj« udeležencev poplačala trud in delo, ter nas spodbudila za naslednje srečanje v jeseni.

Več slik

Fotogalerija
10 slik
Imenovani voditelji
Pašta z omakami
Delavnica - Pot preživetja
Delavnica - Štrikanje
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.