Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Tečaj bobnanja

Alenka 16.02.2006
V Mariboru bomo 1x mesečno (po 2 ali 3 popoldneve)organizirali BOBNARSKO (tolkalsko) DELAVNICO. Vodil jo bo Nino Mureskic - eden najboljših mojstrov tolkal (predvsem zahodnoafriskih in latino ritmov) v Sloveniji. Za začetek se bomo lotili predvsem afriške poliritmije. In zakaj bobnati?
- ker je to fajn
- ker je boben nadvse dobrodošel pri raznih skupinah (od molitvenih do skavtov)
- ker krepi bicepse in tricepse :-)
- ker je učinkovito sredstvo za sproscanje agresije ;-)
- ker je lahko učinkovito evangelizacijsko sredstvo (ideja: skupina bobnarjev/bobnark gre v MB park (ali v LJ na Tromostovje:)), bobna in ob tem deli lističe z Božjo besedo :-))
- ...

Tečaj je namenjen tako začetnikom kot nadaljevalcem. Za instrumente bo poskrbljeno, zaželeno pa je, da s seboj prinesemo video ali avdio snemalno napravo in beležko.

Želimo, da bi se delavnice udeležilo kar največ ljudi, tud tistih ki niste iz Maribora, saj obstaja možnost, da bi delavnice potekale med vikendi.

Vse, ki vas kaj takega zanima naprošam, da to čimprej sporočite, da se dogovorim z Ninom. Več nas bo, cenejša bo stvar. In če boste po prvi delavnici ugotovili, da ne bi nadaljevali, vam to seveda ni potrebno.

Vse dobro,
BTB, Alenka (Skupnost Emanuel / GSM: 031/696-405)
alenka.paveo@neto.si

---------------------------------
Nino Mureskic je samostojni kulturni delavec, njegovo področje so tolkala. Začel je leta 83 kot korepetitor afriških plesov v Ljubljani, ki jih je takrat vodila Barbara Plečko. Njegov učitelj afriskega bobnanja je Mamady Keita iz Gvineje, eden največjih mojstrov afriške bobnarske umetnosti.Vzhodne in indijske tehnike bobnanja na riq, kanjiro, bendir in okvirne bobne (frame drums) pa se je učil pri Glenu Velezu, NY. V tem času je sodeloval z mnogimi slovenskimi in tujimi glasbeniki in posnel vec kot 50 zgoščenk raznih zvrsti (pop, rock, etno, jazz... ), med njimi tudi zgoščenko z naslovom Manas, ki je avtorski projekt in nedvomno prvi slovenski bobnarski prvenec.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.