Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

TŠ MIV končana

Damjana Kern 13.08.2006
Energični naboj skavtskega duha, ki se je v času tabora Glej daleč močno skoncentriral v Retečah pri Škofji Loki, smo voditelji IV takoj potem za slab teden prenesli še nekaj kilometrov naprej - proti Železnikom. Včeraj (v soboto, 12. avgusta) smo namreč polni skavtskega duha in novih spoznanj zaključili taborno šolo Metode IV.
zaključna maša zaključna maša (Avtor: več avtorjev)
Ko dežne kaplje postanejo samoumevne, ko razigranost ob tabornem ognju povezuje vsevprek, ko pripovedovanje o skavtskih izkušnjah potuje od ust do ust ... takrat res ni težko dovoliti skavtskemu duhu, da se naseli v sleherni prosti kotiček, kjer ga morda še ni.
V tednu od 7. do 12. avgusta je 27 bodočih voditeljev (13) in voditeljic (14) ter člane SVODa poleg že omenjenega družila predvsem želja po čimboljši pripravi na delo po slovenskih četah. Trudili smo se, učili, družili, pogovarjali ... slednjič pa se razkropili po Sloveniji in za seboj povlekli rdečo nit taborne šole ("Zgled sem vam namreč dal, da bi tudi vi delali tako, kakor sem jaz vam storil." Jn 13,15)
Fotogalerija
3 slike
zaključna maša
pred vhodom
predavanje

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.