Zažiga

5 Zažgi

Prenesi v

Svet Združenja za nami

Sabina Rupnik Suhadolnik 17.03.2009
V soboto, 14. marca, je minil še en spomladanski svet Združenja, na katerem se je zbralo približno 90 voditeljic in voditeljev z vseh koncev Slovenije. V prvem delu smo po uvodnih himnah, nagovoru načelnice in načelnika ter pozdravu načelnice Slovenske zamejske skavtske organizacije prisluhnili članom izvršnega odbora, nadzornega odbora in častnega razsodišča, ki so na kratko povzeli svoje delo v preteklem letu in spregovorili tudi o načrtih za naprej.

V drugem delu se je razvila vroča razprava ob osrednji temi tokratnega zasedanja: rebalansu proračuna za leto 2009. Izvršni odbor je namreč pripravil predlog delitve nekaterih prihodkov lanskega leta, z delitvijo denarja pa seveda takoj pride tudi do delitve mnenj. Čeprav je predvsem zaradi omenjene teme svet trajal nekoliko dlje, kot je bilo pričakovano, pa smo (vsaj nekateri)po tihem pozdravljali oživitev razprav na takšnih zasedanjih, ki so pač edina priložnost za pogovor in soočenje vseh stegov in organov v Zskss. K sreči se, denarju navkljub, tudi pri takšnih razpravah ne pozabimo vračati k bistvu naše organizacije, ki pa je vzgoja in skrb za naše člane.

Na koncu srečanja je bil na vrsti še en prijeten trenutek - imenovanja. V Zskss smo dobili 3 nove imenovane skavtske voditeljice in kar 5 trenerjev. Upajmo, da bodo te številke na naslednjem svetu še precej višje.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.