Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

SKAVTNET OBVEŠČA: SPREMEMBE PRI E-POŠTI TER FTP PROSTORU

ekipa SkavtNET 21.01.2019
SkavtNET obvešča vse člane ZSKSS in aktivne uporabnik skavtskih informacijskih rešitev, da bo v prihodnjih dneh prišlo do nekaterih sprememb pri uporabi našega strežnika in storitev ter dostopa do le-teh. OBVESTILO JE POMEMBNO, ZATO SKRBNO PREBERITE.
(Avtor: )

E-Pošta:*

Na podlagi sklepa IO 175/16* se bo vsem uporabnikom, ki niso aktivni voditelji ali podporni člani (s prošnjo), možnost uporabe e-poštnih naslovov „ipriimek@skavt.net” (in ostali povezani naslovi, npr. ime.priimek@skavt.net, skavtsko.ime@skavt.net...), onemogočila.

S 1. 2. 2019 se e-poštni naslovi iz naših strežnikov preselijo na Googlovo storitev. Podatki in e-poštna sporočila se ob prenosu NE bodo prenašala. Vse uporabnike ***@skavt.net e-poštnih naslovov prosimo, da pomembna sporočila in podatke shranite. Po spremembi gostovanja storitve stara vsebina ne bo več na voljo.

FTP prostor in spletna mesta:**

Gostovanje spletnih mest oz. uporabe tega prostora kot skladišča datotek na npr. "users.skavt.net/ipriimek" oz. "moj.skavt.net/ipriimek" z dnem 1. 2. 2019 ne bo več mogoča.

Gre za storitev, ki jo uporablja malo uporabnikov, zaradi spremembe infrastrukture pa v prihodnje ne bo več potrebna. Vse, ki hranite podatke na teh mestih prosimo, da najkasneje do 1.2.2019 podatke arhivirate in jih prenesete. S 1.2.2019 bo ekipa SkavtNET začela s prenovo strežnikov. Po tem datumu dostop ne bo mogoč, obstoječih datotek se ne bo hranilo in bodo izbrisane.

Gre za pomembne spremembe za našo infrastrukturo, zato bomo dosedanje storitve omogočali do 1.2.2019, po tem datumu pa začnemo ekipa aktivno implementirati prenovo storitev (pred tem datumu torej zagotavljamo nespremenjeno delovanje). Storitve e-pošte bodo na voljo na naših strežnikih do naše objave na portalu, skavtskih novičkah in socialnih omrežjih, da se je sprememba resnično zgodila (z navodili za uporabo novih storitev, možen je tudi kakšen vmesen izpad). FTP prostori bodo na strežniku po vsej verjetnosti dostopni še kakšen dan več kot piše zgoraj, ampak ker želimo biti jasni in imeti pri prenovi prosto pot prosimo, da poskrbite za svoje podatke do 1.2.2019.

*175/16    Do oktobra 2018 preselimo e-poštne naslove "@skavt.net" aktivnih voditeljev na Google. Vsi ostali e-poštni naslovi se ob predhodnem opozorilu (e-poštno sporočilo) do 1. 10. 2018 brišejo. Vsak, ki ni aktiven voditelj ZSKSS, lahko brisanje prepreči s prošnjo in od 1. 10. 2018 z izpolnjevanjem pogojev, navedenih v sklepu 176. Za tehničnega vodjo prenosa pooblaščamo Jureta Tuto. Pri obveščanju glede te spremembe moramo biti pozorni na dikcijo.

**IO pooblašča trop SkavtNET, da obvesti vse člane in bivše člane, o prenehanju možnosti gostovanja zasebnih spletnih strani in dostopa do strežniškega prostora. (npr. www.skavt.net/ipriimek)
Tako se najprej s 1. 2. 2019 dostop do strežniškega prostora onemogoči in podatkov ni več na voljo. Podatki se v skladu z zakonodajo, najprej s tem datumom, ne hranijo več.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.