Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Prostovoljci leta 2013

Klara Vidmar, pisarna ZSKSS 03.07.2014
V petek, 27. junija 2014, je v ljubljanskih Križankah potekala prireditev Prostovoljec leta 2013, ki jo je Mladinski svet Slovenije organiziral že dvanajstič zapored. Podelili so priznanja Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, naziv Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt ter dve posebni priznanji. Letos je bilo prijavljenih 187 posameznikov in 42 projektov.
Skavti na Prostovoljcu leta 2013 (Avtor: MSS)

Priznanja so nagrajencem podelili ministrica dr. Anja Kopač Mrak, minister dr. Jernej Pikalo, župan MOL g. Zoran Jankovič ter predsednica Mladinskega sveta Slovenije Tea Jarc.

Skavtinje in skavti smo v kategoriji Naj prostovoljka predlagali Matejo Jaklitsch iz Novega mesta 1. Mateja je članica ZSKSS 13 let, od tega 8 let skavtska voditeljica. V letu 2013 je kot programska voditeljica sodelovala pri Taborni šoli Združenje, pri pripravi in izpeljavi srečanja za stegovodje in ostale funkcije, srečanju regijskih vodstev, izvedbi okoljskih dni za osnovnošolce, pri pripravi in izvedbi programov Skavtskega okoljskega centra in oblikovanju kompetenčnega modela ZSKSS. V zadnjih letih se posveča sodelovanju v različnih delovnih skupinah na nacionalni ravni ter vodenju projektov na nacionalni ravni. Lani je prevzela funkcijo programske vodje skavtskega okoljskega centra v Kočevskem rogu.

V  kategoriji Naj prostovoljec smo predlagali Janeza Hozjana iz Brezovice 1. Janez je član ZSKSS že 23 let, od tega 10 let skavtski voditelj. V preteklosti je opravljal funkcijo voditelja veje IV in PP, stegovodje, bil je član državnega vodstva veje IV in član izvršnega odbora kot poverjenik za gospodarstvo. V letu 2013 je kot odgovorni voditelj sodeloval pri Taborni šoli Združenje, pri izvedbi okoljskih dni za osnovnošolce, pri  pripravi gozdne učne poti in drugih programov Skavtskega okoljskega centra. V zadnjih letih je aktiven predvsem kot trener različnih usposabljanj, vodič ter sodelavec Skavtskega okoljskega centra in sodelavec na projektih. Kot prostovoljec je aktiven tudi v domači župniji.

Za Naj prostovoljski projekt smo predlagali Tabor družin. Okoljski tabor, namenjen družinam, je potekal od 28. do 30. junija 2013. Udeležilo se ga je 47 udeležencev iz  13 družin. Tridnevni tabor je potekal v Skavtskem okoljskem centru v Kočevskem Rogu. Vodiči Skavtskega okoljskega centra so družine, ki so se udeležile okoljskega tabora, spodbudili in naučili, kako v svoje vsakodnevno življenje vplesti skrb za okolje. Program tabora je vključeval različne delavnice, pohod po gozdni učni poti, duhovno razsežnost doživljanja narave, učenje veščin in izdelavo igral iz naravnih materialov. Tabor je imel izreden odziv že ob prijavah, saj so bila vsa mesta zasedena že drugi dan po objavi. Projekt je močno vplival na organizacijo, ki zdaj prepoznava potrebe, na katere je kompetentna odgovarjati. Letos bo tabor izveden v dveh termin.

Čeprav letos skavti nismo bili med prejemniki priznanj, je bilo med nagrajenci vseeno opaziti tudi skavtske obraze. Vsem nagrajencem iskrene čestitke!

O letošnjih prejemnikih si  lahko preberete tudi na tej povezavi.

Fotogalerija
14 slik
Pozdravni govor predsednice MSS
Jernej Pikalo
Voditelja prireditve Toni Cahunek in Eva Moškon
Lanskoletni prejemniki priznanja Naj prostovoljski projekt
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.