Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Premagali Goljata?

Pisarna ZSKSS 27.09.2014
Želimlje, 20. in 21. september 2014 – Trideset voditeljev, članov in članic izvršnega odbora, regijskih vodstev, državnih vodstev in drugih tropov na državni ravni, je pretekli vikend sodelovalo na strateškem svetu v Želimljah.
Strateški svet Želimlje (Avtor: Klara Vidmar)

Strateški svet je namenjen posvetovanju o vsebinskih, strukturnih in drugih spremembah znotraj Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) ter večjih strateških usmeritvah.

Tokrat smo si vzeli čas za razmislek o konstruktivnem odgovarjanju na zaznane potrebe v ZSKSS. Pred poletjem so se člani poverjeništva za podporo voditeljem lotili analize stanja v stegih na podlagi dostopnih statistik in pogovorov s stegovodji. Ugotovitve, do katerih so prišli, opozarjajo, da moramo stopiti korak naprej, da bi premagali Goljata.

Strinjali smo se, da mora na zaznane potrebe odgovarjati več struktur znotraj Združenja. Vsaka na svojem področju, a hkrati morajo med sabo sodelovati in biti složne. Združili bomo naša znanja in sposobnosti ter pri tem zaupali drug drugemu in Bogu.

Na strateškem svetu je bilo govora tudi o prenovi celostne podobe ZSKSS, praznovanju 25-letnice, novo vodstvo projekta Luč miru iz Betlehema pa nas je ponovno spomnilo na bistvo akcije.

Na kako dobri poti smo, da premagamo Goljata, bo pokazal čas. Verjamemo, da je med nami dovolj Davidov.

Fotogalerija
11 slik
Strateški svet Želimlje
Strateški svet Želimlje
Strateški svet Želimlje
Strateški svet Želimlje
+8

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.