Zažiga

3 Zažgi

Prenesi v

Postali smo člani ICCG!

Slovenska delegacija na konferenci ICCG 24.07.2012
ICCG ali International Conference of Catholic Guiding (Mednarodna konferenca katoliških skavtinj) je organizacija znotraj WAGGGS-a, ki združuje katoliške skavtinje in tudi nekaj skavtov celega sveta. Vsaka 3 leta poteka svetovna konferenca ICCG, vsakič v drugi državi. Letošnja se je na začetku julija zgodila v Amanu v Jordaniji.
ICCG (Avtor: )

Lansko leto smo voditelji na Svetu Združenja sprejeli sklep, da se v ICCG včlanimo tudi mi. To poletje pa je na svetovni konferenci ICCG prišla prva priložnost, da nas člani konference tudi potrdijo in sprejmejo medse.

V Jordanijo je na slavnostni sprejem našega Združenja odpotovala manjša delegacija, sestavljena iz načelnice Barbarae Pavlakovič, poverjenice za mednarodne odnose Tadeje Zajec in generalnega duhovnega asistenta Sandija Korena. Na udeležence konference smo pustili zelo dober vtis, saj so vsi prisotni čani konference iz Evrope, Afrike, Latinske Amerike in arabske regije soglasno sprejeli našo prošnjo in ZSKSS je od 1. 7. 2012 uradni član ICCG.

In ne samo to, na konferenci smo izvolili tudi novo vodstvo regijskih odborov in celotne konference. Tako je dosedanja vodja evropske regije Catherine Faucher iz Francije postala vodja celotne organizacije ICCG, za vodjo evropske regije pa smo potrdili Alessandro Silvi iz Italije, ki je članica skavtske organizacije AGESCI (z njihovo pomočjo smo ustanovili Združenje). Nove vodje so si izbrale še nove člane svojih delovnih ekip in ena izmed članov evropske ekipe je tudi naša poverjenica za mednarodne odnose Tadeja Zajec!

Konferenca pa ni bila samo delovna, ampak smo si vzeli tudi čas za Boga in naše duhovno življenje. Skupaj smo poromali na Goro Nebo, kjer je Mojzes zrl v Obljubljeno deželo, ter se odpeljali do reke Jordan, kraja, kjer je bil krščen sam Jezus.

Organizatorji Jordanske skavtinje in skavti pa so poskrbeli tudi za sprostitev. Na Jordanskem večeru so nam pričarali tradicionalno glasbo in ples ter nas odpeljali na Mrtvo morje, kjer namesto plavanja res lahko samo lebdiš.

Sicer pa je celoten dogodek potekal pod pokroviteljstvom princese Basme, tete jordanskega kralja Abdullaha II. Tudi sama je skavtinja in zato ji je naša delagacija z veseljem izročila lectovo srce, ki jo bo spominjalo na Slovenijo in slovenske skavte. Konferenca se je zaključila po petih dneh, polnih novih obrazov, novih informacij, poročil o delu in načrtov za naprej.

Fotogalerija
13 slik
ICCG
Delegacija
"grond tont"
Oltar
+10

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.