Zažiga

6 Zažgi

Prenesi v

Ogenj v skupnosti trenerjev

Ana Grahor, državno vodstvo veje IV 02.04.2012
Skupnost skavtskih trenerjev se je ponovno srečala. Tokrat je prostore Združenja zamenjal travnik v Podlipoglavu, sobne luči pa ogenj. Srečanje so namreč vodili inštruktorji skavtskih šol življenja v naravi.
Ogenj v SKUTR (Avtor: Irena Mrak Merhar)

Na srečanju smo se najprej preizkusili v alternativnih načinih prižiganja ognja. Tako smo nekateri prvič zakurili ogenj s pomočjo kremena in železa. Srečanje pa ni bilo namenjeno le krepitvi našega skavtskega znanja. Prvič skupaj zbrani inštruktorji ŽVN, voditelji državnih vodstev vej in člani poverjeništva za usposabljanje smo se vrgli v delo in razpravljali o nivoju skavtskega znanja, ki naj bi ga usvojili skavti na skavtski poti v posameznih vejah in voditelji na raznih skavtskih usposabljanjih (taborne šole, DSV-ji). 

Na koncu smo postavili določene smernice in se dogovorili za nadaljnji potek načrtovanj. Vizija je bila torej postavljena, preden pa smo se odpravili uresničevat cilje, smo si privoščili dobrote iz podpeke. In to z lesenimi žličkami, ki so jih poskrbeli žvn inštruktorji.

Fotogalerija
19 slik
Ogenj v SKUTR
Ogenj v SKUTR
Ogenj v SKUTR
Ogenj v SKUTR
+16

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.