Zažiga

7 Zažgi

Prenesi v

"Na meji" TŠ POTA 3

Jure Cigale 04.09.2006
Arabci so nas zasačili na koprski železniški postaji, in nas hoteli odvesti Čez mejo na TŠ pota 3!!!
tudi teme so ble tudi teme so ble (Avtor: tš pota 3)
Hm……sliši se grozno,…samo to moram zaupati vsem skavtom. V petek 25. avgusta leta gospodovega 2006 se je gruča popotnikov zbrala na Koprski železniški postaji. Vsi smo čakali naše voditelje a od nikoder ni nikogar bilo. Kar naenkrat se je na nas usula grmada Arabcev, katerim smo morali odplačati, da so nas odvlekli in pretepali;) malo heca.

Pot smo pričeli, res na železniški postaji v Kopru in nas je vodila do Marezig v drugo dolino, kjer smo se v vlogi volkcev prav prijetno počutili. Džungla nas je čisto prevzela, in jo kar nismo in nismo hoteli zapustiti. Pa smo se jim vdali, in strmo v hrib zakorakali proti Koštaboni. Z zanimivo igro smo se razdelili v vode. Poslali so nas na potep, ki je bil za nas izvidnike ena prav prijetna preizkušnja. Preko reke po vrvi smo hoteli priti ČEZ MEJO pa so nas po škripcu poslali nazaj v Slovenijo. Tako je če človek pozabi osebno doma!! Izkusili smo skavtski duh med jamboree-ji, zakurili ogenj in slovesno dvignili našo skavtsko zastavo. Kot popotniki in popotnice smo se podali čez drn in strn kakor smo si pač zarisali pot na zemljevidu. Bilo je naporno pa vendar se je splačalo priti v Sečovlje. Čakalo nas je še zadnje dejanje, presekati hlod, iti skozi dolg temačen hodnik in vstopiti v SKVO. S še zadnjimi močmi smo vkorakali v Izolo, tam nas je čakalo obilno kosilo z obilnim posladkom,… njam njam.

Seveda, ko smo že ravno pri morju smo si kot SKVO privoščili oddih na barki in napravili nekaj zamahov v morje. To je bilo enkratno in nepozabno. Če si za akcijo potem je to pravo zate odloči se in pojdi na TŠ pota ne bo ti žal, saj nikoli ne veš kaj te lahko preseneti.
Fotogalerija
10 slik
tudi teme so ble
mmm kosilo
kako je nastal dihur z belo črto =)
izziv
+7

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.