Zažiga

17 Zažgi

Prenesi v

Na Kol 2011 (VIDEO)

Klara Povše, Divja srna, Ljubljana 4 13.10.2011
Kdo je najboljši v roverčku? Saj ne, da je zmaga pomembna, a letos so si to čast na tretjem turnirju v roverčku Na Kol, prislužili klanovci iz Ljubljane 3. Na lepo soboto se je namreč na Ljubljanskem barju zbralo kar osem ekip popotnikov in popotnic iz osmih različnih stegov.
Točka bo! (Avtor: Blaž Maležič)

V soboto, 8. oktobra 2011, smo se popotniki in popotnice iz Ljubljane 4, Mozirja 1, Velenja 1, Ljubljane 3, Škofje Loke 1, Maribora 2, Dobrepolja 1 ter Brezovice 1 okoli devetih zbrali na Ljubljanskem barju, da bi dan preživeli v dobrem športnem vzdušju in dokazali, da tudi mraz in ljubljanska megla nista tako neznosna. 

Začeli smo s kratko predstavitvijo in nujno potrebnim ogrevanjem, nato so sledila tekmovanja. Na srečo nikoli ni prišlo do nobenih poškodb, čeprav je bilo mlatenja s koli kar precej.

Pred tekmovanji za višja mesta smo se nasitili z golažem in imeli kratke delavnice, nakar se nam je pridružilo sonce! Skupaj z dnevom sta se ogrela tudi tekmovalnost in navdušenje. Najbolj napete tekme so potekale med Brezovico 1 in Velenjem 1 za tretje mesto, ter Mariborom 2 in Ljubljano 3 za prvo mesto. Izid je bil 24:45 za Ljubljano 3.

Turnir smo zaključili s podelitvijo priznanj in pokalov, nepričakovano skupinsko fotografijo in pogostitvijo skromne izbire peciva. Prostor smo vsi zapustili kot zmagovalci.

Še nekaj vtisov udeležencev:

''Kljub začetnemu, ne ravno prijetnemu, hladnemu vremenu smo se imeli super! Mislim, da smo se vsi zabavali med igranjem roverčka kot tudi med navijanjem za druge. :) Sicer pa pridemo drugo leto spet, da izboljšamo rezultat!'' - Rahela Nidorfer, Spretna miš, Maribor 2

"Bilo je klasično skavtsko: umazano, tekmovalno in polno družabnosti. Užival sem. :)" - Blaž Repenšek, Tr' nar'ta'boljši svizec, Mozirje 1

"Tudi klanovci iz stega grajskih zamorcev smo se 8. oktobra letos, prvič odločili, da obiščemo turnir v roverčku, na kol. Že zjutraj smo se odpravili proti Ljubljani in kljub mrzelmu vremenu, nestrpno čakali na prvo tekmo. Čeprav smo na turnirju osvojili šesto mesto, smo prepričani da se bomo turnirja ponovno udeležili, saj smo iz srečanja odnesli zelo lepe spomine." - Tomaž Mur, Upileni svizc, Škofja Loka 1

 

Fotogalerija
28 slik
Bo ali ne bo?
Včasih mora posredovati tudi sodnik
Prve točke
Zagreti navijači
+25

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.