Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Ko se zberejo vsi primorski skavti (VIDEO)

Ana Grahor 02.08.2014
na istem kraju, nastane Marmeljada! Tokrat je bila še posebej sočna, mešanih okusov in XXL velikosti. Iz tradicionalno dvodnevnega dogodka se je prelevila v skupni tabor vseh 4 vej, ki je potekal v bližini Ajdovščine od 12. do 19. julija 2014.
RazBURJAj se! (Avtor: Rok Rakun)

Recept za Marmeljado 2014 gre nekako takole:

- izvidniki in vodnice se vkrcajo na ladjo na reki Vipavi, a v prvi noči po hudi nevihti postanejo brodolomci. Na srečo si splav delijo s prijaznim Pijem in malo manj prijaznim tigrom, ki jih uspešno vodita skozi vse preizkuse.

- popotniki in popotnice raje potujejo po kopnem. Sprva sami, nato v potovalnih skupnostih, vse poti pa se čudežno srečajo ravno na otoku, kjer taborijo rešeni brodolomci.

- volčiči in volkuljice ter bobri in bobrovke najprej odkrivajo skrivnosti primorske džungle. Ko jim uspe pregnati vse sovražne tigre, se pridružijo ostalim skavtom na otoku.

Ko so vsi zbrani skupaj, pa jim še nekaj manjka. Nekaj burje, da jim bo pomagala razpihniti meglo in razburjati svet. Zato skupaj sestavijo in zavrtijo vetrnico, čisto pravo vetrnico, za katero je svoj košček prispeval prav vsak skavt.

Da pa recept ne bo tako suhoparen, smo mu dodali nekaj slikovnega in video gradiva!

 

Se vidimo na naslednji Marmeljadi!

Do takrat pa naj velja hvalnica burji: ko pa prideš ti, se nebo mi razjasni, čez gore, ravan, seže mi pogled iz Bovca v Ankaran!

Fotogalerija
75 slik
še nekaj mesecev pred Marmeljado
nekaj dni pred Marmeljado
našitki so pripravljeni
posadka na krovu čaka potnike
+72

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.