Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Kličem te voditelj bobrov in bobrovk

Maruša Kuk, Slovenske Konjice 1 21.04.2016
V soboto, 19. marca 2016, je potekalo 2. državno srečanje za voditelje bobrov in bobrovk, odkar ima tudi najmlajša veja državno vodstvo. Naj že takoj povabimo, da se naslednjič opogumijo in pridejo pogledat še tisti voditelji, ki se do zdaj še niso odzvali vabilu.
(Avtor: Gašper Otrin)

Pomladno sonce nas je velike bobre iz kolonij širom Slovenije pripeljalo skupaj v Želimlje. Na kupu se je znašlo veliko soimenjakov, večinoma prepoznavnih po znamenitih imenih Keo, Glo, Ita, Pip in čuk Malak iz 5 stegov: Domžale 1, Brezovica 1, Logatec 1, Maribor 1 in Slovenske Konjice 1. Pozdravili so nas veliki bobri na državni ravni in nas po uvodnem dvigu zastave povabili na telovadno spoznavno igrico. Kot se za bobre spodobi, smo si morali že kar hitro po tem opomoči, zato je sledila malica.

Napolnjeni z energijo smo se lotili resnejšega dela, v katerem smo razmišljali in se poglabljali v povezave med metodo bobrov in bobrovk (BB), razvojnimi značilnostmi BB, vrednotami vzgajanja v ZSKSS in trenutno aktualnim vzgojnim namenom »Vzgoja za odgovornost«. Poleg odkritih povezav med vsem tem smo veliko časa v delu po manjših skupinah nehote namenili tudi produktivni izmenjavi dobrih praks znotraj naših kolonij.

Ob koncu smo se združili na poti križevega pota in z njim sklenili skupaj preživeto sončno soboto. Seveda smo sklenili, da se jeseni zopet »zbobramo« skupaj.

Fotogalerija
19 slik
+16

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.