Zažiga

14 Zažgi

Prenesi v

Kako pripraviti kosilo v treh urah. Izziv ali ironija?

Udeleženci skavtske šole življenja v naravi 24.10.2008
Peščica voditeljev in klanovcev se je v vikendih 3-5.10 in 10-12.10 urila v skavtskih veščinah. Prvi vikend tam globoko v gozdu nas je izzivalo z dežjem in mrazom. Vendar smo se naučili pripraviti vodotestne bivake in zakuriti ogenj čeprav je bilo povsod vse mokro. Ravno tako nam je bilo posekano drevo v pravi ponos, ko se je razletelo na več delov. Dišale so dobrote naše kuhinje od ribic, piščancev, do raznih obar, vse do poznega večera. Lovca, sta navdušila tako fante kot deklet, k lovu na divjad. Poiskati sever in zaobjeti vse z iskanjem užitnih rastlin se je končal prvi del našega preživetja.

Ko smo razvozlali kje se F.J. in M.P. potepata, smo lahko drugi del odigrali v čisto drugačnem okolju. Modre besede ob večernem ognju, so nas popeljale v globoko razmišljanje. Sonce nas je grelo, ko smo se vozlali, reševali in gradili prave mostove nad oblaki. Zajčki so nekaj časa še skakljali okrog, dokler...se niso vrteli nad ognjem. Zadnji večer smo bili vrženi v temno noč, da preizkusimo naše znanje in dokažemo sebi, da je to tisto kar nas res pripelje v samo skavtsko dogodivščino.

Torej pojdi ven med veter in sneg, dež in sonce, čez vse prepreke in kotline. Kajti takrat boš ti spoznal povezanost z Njim in šel prek sebe. Srečal boš svoje prijatelje skavte, ko se boste podili po najbolj nemogočih ovirah, katere vaš um ne dovoli dokler se z njimi zares ne soočite.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.