Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

Kaj ti je, da spiš? - TŠ MIV 1

1
Eva Primožič, Nagajiva veverica 02.08.2010
"Taborna šola metode IV se bo začela 26. 7. 2010 ob 10:00 na tabornem prostoru v Volarjah pri Tolminu."
Skupinska Skupinska (Avtor: Jure in Luka Tuta)

Zgornje informacije so nam poslali voditelji TŠ MIV v pošti o TŠ. Tri minute pred začetkom prispemo na taborni prostor, kjer nas čaka sedem voditeljev in pa komaj dva udeleženca. Hmm, kje so pa ostali? Ostali se prikažejo v roku ene ure, prisotni pa se ta čas že dodobra spoznamo.

Na začetku nas najprej poje kit. Tak velik kit, ki je kar po 5 ljudi naenkrat. Ki požre kar cel vod! Vsak vod si izbere zastavico, mi se krstimo za Sove.
Preden nas popoldne voditelji napodijo postavljati taborne zgradbe in vodove kuhinje, v slovesnem kvadratu dobimo zelene rutke in pa mokro merico vode v glavo s citatom "Kaj ti je, da spiš?"

Cel teden nas je spremljal Jona in njegova pot navzdol, mi pa smo vsrkavali vase nove ideje, znanja, veščine, na glas razpravljali o željah, iskali rešitve, spoznavali drug drugega,... Tretji dan smo spet lahko okusili izvidniško radost ob odhodu na potep. Na poti nazaj nas je ujel dež, ki je vztrajal dva dni. Voditelji pravijo, da smo bili ob vrnitvi v tabor drugačni; niti dež ni bil ovira našemu smehu in navdušenju. Pa kaj če, ko greš po vodo, padeš in se pelješ po blatnem toboganu, pa kaj, če je Soča mrzla in kalna, mi se bomo vseeno umili v njej, pa kaj, če ne neha deževati, obstaja bans na to temo! :) 

V tednu, ki je minil, smo vsak zase odkrili svoje voditeljsko poslanstvo, dodobra spoznali vejo izvidnikov in vodnic še iz voditeljske strani, našli svoje mesto v enem izmed štirih vodov (Jazbeci, Ješki, Polhi, Sove) ter neštetokrat zavestno, na glas in v en glas odgovorili, da smo "Vedno pripravljeni!". Naj ta naš odgovor še dolgo odmeva v srcih, odmev dejanj pa naj se kaže v naših četah širom Slovenije!

Fotogalerija
19 slik
Skupinska
Postavljanje tabora
Ceremonija menjave rutk
Vroči mikrofon
+16

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.