Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

Jesenski Svet združenja 2011 (VIDEO, FOTO)

6
Jure Tuta, Ekipa SkavtNET 14.11.2011
To soboto in nedeljo je potekal jesenski svet ZSKSS. Predstavniki stegov so se zbrali v Novi Gorici, kjer so spoznavali trope, prihajajoče projekte in dogodke, v nedeljo pa je potekalo plenarno zasedanje.
Vizija Vizija (Avtor: Jure Tuta)

Delegati so se zbrali v soboto ob drugi uri popoldne pri cerkvi Kristusa Odrešenika v Novi Gorici. Sledila je uvodna duhovna misel, pozdrav načelnice in predstavitev nove vizije ZSKSS 2020. Vizija ZSKSS 2020 je plod strateškega sveta ZSKSS in načrtovanja izvršnega odbora.

Sledile so predstavitve Roverwaya na Finskem, svetovne WAGGGS konference, orientacije in Urbanacije, Luči miru iz Betlehema 2011 ter Skavtskega okoljskega centra. Po sproščujočem obiskovanju predstavitvenih prostorčkov so se delegati odpravili na svete regij, kjer so z vodstvi regij pregledali stanje in naredili načrt za prihodnost. Po predstavitvi Tabora voditeljev 2011 in večerji so dan zaokrožili z zanimivo orientacijo po Novi in stari Gorici, ki so jo pripravili popotniki iz skavtskega stega Nova Gorica 1.

Glsovanje Glsovanje (Avtor: Jure Tuta)

Nedelja se je pričela s plenarnim zasedanjem. Sprejeli so proračun za leto 2011 in naredili manjši popravek statuta. Malo pred poldnevom so zasedanje prekinili in se udeležili svete maše.

Po sveti maši so še podelili nagrade in znake ZSKSS. Imenovani so bili štirje novi skavtski voditelji, dva trenerja, podeljenih pa je bilo tudi veliko nagrad za 5, 10 in celo 15 let aktivnega vodenja v združenju. Vsi trije zaključki vzgojnega namena (Piškotek dobrotek, IV izziv in Odrolaj) so prejeli plaketo ZSKSS.

Zadnja čast je pripadla Gašperju Furnamu, ki je kot drugi član v zgodovini organizacije prejel zlato skavtsko lilijo za ustanovitev in 12-letni prispevek k SkavtNETu.

Gašper Furman Gašper Furman (Avtor: Jure Tuta)

Obrazložitev podelitve zlate skavtske lilije ZSKSS

"Idejni oče projekta SkavtNET in dolga leta pojem skavtskega udejstvovanja na spletu je zaoral ledino slovenskih skavtov na svetovnem spletu že davnega leta 1997. Okoli njega se je formirala ekipa ljudi,
znana pod imenom Ekipa SkavtNET. Dolgih 12 let je žrtvoval nešteto prostovoljnih ur in zagotavljal, da smo se skavti ne le predstavljali na spletu, ampak smo na njem tudi komunicirali in si izmenjavali informacije. Voditelji lista, forumi in e-pošta so nas povezovali že davno pred Googlovimi skupinami, Facebookom in Twitterjem. Izvršni odbor zato najvišje skavtsko odlikovanje podeljuje pionirju SkavtNETa, Gašperju Furmanu."

Na SkavtNETu tudi objavljamo intervju z Gašperjem Furmanom.

Fotogalerija
30 slik
Vizija
Oddih
Oddih
+27

Komentarji (6)

Za komentiranje se prosim prijavi.