Zažiga

9 Zažgi

Prenesi v

Jakec rekorder (VIDEO)

2
Jure Žagar, Klara Tomazin 23.10.2012
Kdor sliši: 3x5, odgovori: JAKEC SPET! :) Ob zaključku 15. Jakca vam z veseljem sporočamo, da je bil ta iz več vidikov, rekordni.
(Avtor: Alja Mihelčič)

Tradicionalno orientacijsko tekmovanje je letos preseglo vsa pričakovanja. V Logatcu se je v soboto in nedeljo (20. in 21.10. 2012) zbralo okoli 850 skavtinj in skavtov iz cele Slovenije in zamejstva. Preizkusili so se v znanju topografije, vrisovanja in v orientaciji. Vsaka ekipa se je morala udeležiti ene obvezne delavnice. Druga delavnica - kviz o Logatcu je prinašala bonus točke, ostale delavnice pa so udeležencem krajšale prosti čas. Vsaka kategorija je imela na dnevnem redu tudi udeležbo na katehezi, ki jo je vodil zaporniški duhovnik Robi Friškovec.

V soboto zvečer, ob 19:00 se je začel "JAKČEV ŽUR", na katerem smo vsi lahko plesali, peli in se resnično zabavali. Po zabavi pa nas je čakalo presenečenje: TORTA s svečkami, ki je kar hitro izginila v skavtskih želodčkih :)

V nedeljo smo se skupaj zbrali v športni dvorani (še vedno v Logatcu), kjer smo vsi skupaj pomagali Robiju pri sveti maši. Dogajanje sta popestrila še zbor in godalna zasedba iz Logatca.
Po sveti maši pa je prišel odločilni trenutek, ko so se vse ekipe zresnile in čakale na dokončne rezultate letošnjega JAKCA 2012.

Tako se je s podelitvijo nagrad zaključil še en JAKEC, ki bo zagotovo ostal v našem spominu, kot še en uspešen vikend učenja, druženja, zabave in spoznavanja novih obrazov.

Fotogalerija
43 slik
+40

Komentarji (2)

Za komentiranje se prosim prijavi.