Zažiga

41 Zažgi

Prenesi v

Imamo Oprimkarje leta

3glavski steg 29.01.2007
Za nami je tretje tradicionalno tekmovanje v športnem plezanju Oprimkanje 2007. Izmed 50 udeležencev iz 12 stegov smo dobili nove Oprimkarje leta ter preživeli še eno prijetno skavtsko nedeljo.
(Avtor: )
V Triglavskem stegu smo tudi letos stavili na lanskoletno formulo in poleg tekme trojic in finala profijev poskrbeli tudi za generacije, ki prihajajo in podelili nagrade za naj perspektivca in zagananca leta. Med letom so kot kaže najbolj trenirali prav domačini, ki so v prestolnici slovenskega plezanja pobrali največ laskavih naslovov.

V trojicah IV je bila najuspešnejša kranjska trojica Apfel štrudel, medtem ko je dve kranjski ekipi v kategoriji PP za las ugnala mešana ekipa Kamenčki iz Kamnika in Komende.

Pri perspektivcih je zmago slavil Miha Lavtar iz Škofja Loke 1, kot naj zagnanec pa se je izkazal Jakob Pejić iz stega Bovec 1.

CELOTNI REZULTATI - [url=http://oprimkanje.skavt.net/2006/?s=content&kaz=1242]KLIKNI![/url]

V prestižnih kategorijah so kar tri zmage romale v domače roke. Tako je zmago že tretjič zapored slavila Ana Boneš iz stega Kranj 1, drugič pa Marija Štremfelj, kot edina predstavnica odraslih skavtov in skavtinj v najprestižnejši kategoriji profijev. Ob zmagi Luka Boneša v kategoriji PP je niz zmag kranjskih Oprimkarjev prekinil Urban Primožič (Škofja Loka 1), ki je prepričljivo ugnal konkurenco v svoji kategoriji in ubranil lanskoletni naslov.

Vendar pa ni vse v plezanju. Organzatorji smo tudi letos poskrbeli za pester spremljevalni program z družabnimi igrami, delavnicami in predavanjem z diapozitivi. Tako smo tudi letos gostili znane goste. Med nami je bila Martina Čufar (najuspešnejša slovenska športna plezalka vseh časov), ki nam je pokazala kako se dobro ogravati, Natalija Gros (aktualna državna prvakinja) ter Maja Vidmar (zmagovalka zadnje tekme za svetovni pokal v Kranju). Pridružil se nam je tudi vremenar Andrej Velkavrh, ki je udeležence delavnice na zanimiv način poučil o vremenu. Udeleženci so si lahko oči napasli tudi na atraktivnih fotografijah Andreja Štremlja, ki nam je z diapozitivi predstavil svoj zadnji himalajski podvig v zgodbi o Janaku. Skratka, bilo je kaj videti in spoznati.

Tudi letos smo vse skupaj zaključili s pravo skavtsko mašo in tako Boga prosili za podobna skavska srečanja v prihodnosti in se mu zahvalili za lep dan.
Fotogalerija
25 slik
+22

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.