Zažiga

11 Zažgi

Prenesi v

Humarju v spomin z jadralnim padalom

1
Ana Grahor, uredništvo SkavtNET 31.10.2010
V petek, 29. 10. 2010 je v spomin na našega najboljšega alpinista Tomaža Humarja skupina jadralnih padalcev poletela iz Grintovca.
Supervokalnoinštrumentalistični volk Supervokalnoinštrumentalistični volk (Avtor: Sašo Slabajna)

Članom kluba Polet Kamnik (Klemen Hančič, Aco Randjelovič, Matej Kališnik, Matevž Gradišek) se je pridružil tudi jadralni padalec, klanovec Sašo Slabajna - Supervokalnoinštrumentalistični volk iz stega Komenda 1.

Ideja za spominski polet se je porodila lani. Ko sta člana kluba izvedela za tragično smrt Tomaža Humarja, sta se odločila, da se povzpneta na Grintovec, izvedeta spust in ga posvetita njemu. Kasneje pa so se odločili, da bodo vsako leto na ta dan ponovili spust v čast našemu velikemu alpinistu.

»Kako rad imam življenje, spoznavam ob preizkušnjah, ko se ga ne bojim živeti in me ni strah umreti, saj sta obe dejstvi neločljivo povezani v večni krog. Zato hvalnice življenja ne iščem v zemeljskih lovorikah, ki so v življenju bolj lovilci prahu kot pa resnična izpolnitev. Življenjski sen je večno stremljenje po notranjem miru v duši in veselju v srcu, vse skupaj pa prežema ljubezen, stvarstvo tega sveta.«

Tomaž Humar je lahko s svojim delom in življenjem velik vzor za vsakega izmed nas.
In čeprav ga ni več med nami, njegove misli in besede še živijo.

Naj bodo v pomoč in spodbudo tudi vsem skavtinjam in skavtom ter jadralnim padalcem pri novih podvigih.


Utrinke iz poleta si lahko pogledate v videu:

Fotogalerija
6 slik
Supervokalnoinštrumentalistični volk
Priprava
Jutranji pogled
Blizu vrha
+3

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.