Zažiga

13 Zažgi

Prenesi v

Gradimo našo hišo

Bernardka Simončič 10.04.2008
Skupinica sedmih skavtov, večinoma popotnikov iz Šentjerneja, se je v soboto 5. aprila po divjih gozdnih poteh odpeljala v Kočevski Rog iz nekaj preprostih razlogov. Najprej smo želeli videti kje stoji naša hiša, kakšna je in končno zato, da pomagamo iz nje narediti nekaj hudo dobrega.
Kočevski Rog, 5.4.2008 Kočevski Rog, 5.4.2008 (Avtor: Bernardka)
Četudi smo zjutraj ob 7ih krenili z Dolenjske in je bil naš končni cilj prav tako Dolenjska, smo si morali za pot vzeti dobro uro časa. Pripravljeni na težka fizična dela, smo na cilju navdušeni poskakali iz avta in se po kratkem posvetu zagrizeno lotili dela. Fanta sta za šalo razbila vse tri kopalnice v hiši (so rekli, da bodo naredili lepše:)), s tal, okvirov vrat in sten smo zdrgnili omet, populili žeblje iz bornih špirovcev, iz hiše odnašali neuporabne vzmetnice in blazine… In smo drgnili in drgnili in tolkli in pometali in odnašali in pobirali. Poleg tega pa smo se še odlično zabavali. Ni manjkalo hudih arij, mini metal koncerta s prašnim dimom, ostrimi zvoki zdelanih pleskarskih lopatic (špohtlov) in metlo-mikrofonom, skakanja po odsluženih jogijih, predvsem pa dobre volje in smeha na vsakem koraku. Člani stalne ekipe, ki se ukvarjajo s prenovo skavtske hiše, so bili seveda ves čas z nami, nas usmerjali in se prav tako trudili v kratkem času opraviti čimveč potrebnih del. Za zaključek smo si skupaj pripravili slastno kosilo, poklepetali, sledilo je naporno fotografiranje in težko slovo (beri: počasno spravljanje v avto in odhod domov).

Zaradi obetajoče se obilice šolskih testov ali pa opravil v vinogradu in na vrtu, tudi zaradi domačih, ki upajo, da bomo vsaj kakšno soboto celo doma, si nismo mogli privoščiti celodnevnega ali celo dvodnevnega delovnega tabora. Pol dneva smo darovali svoje spretne roke v prid komu že? Nam! Nam vsem skavtom! In ko bomo čez nekaj časa gledali imenitno dokončano skavtsko hišo, se bomo dobro zavedali, da je zares naša. Tudi mi smo pustili svojo sled. Opravili smo dobro delo. Zdi se, da drži angleški pregovor, ki pravi: “Ne dolg dan, ampak dobra volja opravi delo.”

Za nami je eno lepših doživetij tega skavtskega leta! Toplo priporočamo!
Fotogalerija
6 slik
Kočevski Rog, 5.4.2008
Kočevski Rog, 5.4.2008
Kočevski Rog, 5.4.2008
Kočevski Rog, 5.4.2008
+3

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.