Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Dogajalo se je ... Srečanje za stegovodje in druge funkcije

Jaka Rožac, Zagnani pes 15.10.2013
Srečanje za stegovodje in druge funkcije je mini enodnevna taborna šola, kjer lahko "refrešaš" in "apdejtaš" svoje znanje in s tem narediš korak naprej v svojem življenju. Življenju v vseh pogledih.
(Avtor: )

Zaspana Ljubljana in dež v očeh, ko pogledaš v nebo. Trideset glav pod eno in isto streho. Zaupaš? Čudovit dan se obeta, pa ne govorim o vremenu. Vreme naj bo kakršno hoče. Zajtrk, čaj in "falš Nutela". Kakšna že? Italijanska ali poljska? Ker prva je stokrat boljša. Trdi Jasna. Aja, saj je »falš«, torej je skavtska. Standard! In najboljši skavtski standard je več kot sto let stara ideja. Ideja, ki jo živimo in delimo. Ne zaradi njega, ampak zaradi njih. Brez njega ne bi bilo skavtov, brez nas ni Združenja. In skavtske Nutele. :)

Z zaprtimi očmi se prepustiti drugemu, da te vodi, skupini, da te ulovi in stegu Ljubljana 4, da te nahrani. Splačalo se je. Pa naj še kdo reče, da je pašta s tuno trivialnost.

Delavnice u nulo! Sama velika imena našega Ekrana. Same uporabne teme. Odločiti pa si se moral le za eno od štirih: Človeški viri in Franci B., Pomemben sem in Sandi H., Proračun stega in Toni C.& Aleš J. in Skavtska trivialna vprašanja z Barbaro P. Težka odločitev.

Na obisk so prišli tudi Pačnikova Milena, Sandijeva Jana (žal odsotna zaradi bolezni) in Hribarjev Sandi. Pogovor o liku skavtskega voditelja, ki je takšen, pa takšen, pa takšen, je dobil zanimive parabole in izven serijske dodatke vpete v skavtski način življenja. Zadnjo besedo je seveda imela Jana (kako je to izpeljala vam bodo povedali tisti, ki so bili tam): »Skavt mora biti samoiniciativen!«

Pereča vprašanja in primeri dobre prakse so nekako zaključevali druženje. Staknili smo glave, dvignili glasove in zdirjali po poteh perečih vprašanj in jih oglodali do mrvic, mrvice pa shranili za hude čase. Dobra praksa stegov Novo Mesto 1, Mozirje 1 in Ljubljana 4 pa je itak top!

To je bilo to za ta denar in vreme. Skavti ga imamo. Sibila nam zaupa, mi pa njej. Grupiranje nekaterih osebkov je bilo očitno. Dokaz, da Trinajsto prase ne pozna omejitve in cena za članstvo ni računana v cekinih. Na koledarju odkljukan še en dan. #Skavti.

In nič ni lepšega kot dejstvo, da je Klara lahko odpeljala svoj "bicikl" domov brez, da bi ji dež padal v oči, če bi pogledala gor. 

Fotogalerija
42 slik
+39

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.