Zažiga

8 Zažgi

Prenesi v

BUM korenine

V imenu ekipe Buma Marinka Skrt 19.12.2006
Nazaj h koreninam, nazaj k BI-PIjevi ideji skavtstva: ponuditi mladim fantom in dekletom, da koristno preživijo prosti čas. Otroci, ki imajo težave doma in v šoli iz Mladinskega doma Malči Beličeve in bosanski otroci iz sirotišnice Dječji dom častnih sester v Sarajevu, bodo letošnje poletje zopet lahko preživeli v skavtskem duhu. To je le eden izmed namenov in ciljev Buma prijateljstva, ki smo jih zastavili na sestanku ekipe za pripravo že 8. Buma prijateljstva v četrtek, 14. decembra.
(Avtor: )
Dobro uigrani ekipi prekaljenih voditeljev so se pridružile nove sile z novimi idejami. Pod novim duhovnim vodstvom in s podporo Združenja pa ta pomemben projekt dobiva nov zagon in še večje razsežnosti.
Nekateri nameni in cilji, ki so bili zastavljeni pred 8 leti, ob 1. Bumu prijateljstva so še vedno aktualni, kljub temu pa je bilo ponovno ovrednotenje in nadgradnja nujno potrebna.
Četrtkov sestanek je bil v tem pogledu izjemno uspešen. Otrokom želimo predstaviti skatvstvo v svoji najbolj primarni, neokrnjeni obliki: v stiku z naravo in sočlovekom. Z obiskom skavtskega tabora, bi otroci doživeli pristno skavtstvo in vzdušje tabora, potep na katerem bi si sami skuhali večerjo in preživeli noč pod šotori pa je tisto kar lahko skavtski voditelji ponudimo in kar znamo najbolje. Na drugi strani je izjemnega pomena soočenje drugačnosti ter izkušnja sprejemanja drugačnosti in ob enem sprejetosti.

Poleg teh in podobnih namenov pa skozi vsa leta ostaja nespremenjen konkreten cilj, ki ga vsaj delno uresničimo vsako leto. To je naučiti otroke plavati. Veselje ob prvih uspehih poplača ves trud in litre popite vode ob začetnih boječih nezanesljivih zamahih.

Analiza pa je pokazala da, Bum prijateljstva ni le odgovor na potrebe otrok, ki se tabora udeležujejo, pač pa je tudi ali še bolje, predvsem odgovor na potrebo Združenja, da se odpira navzven, da deluje izven meja svoje organiziranosti in ureditve, da torej deluje na širšem družbenem področju v neposrednem stiku z neskavti.

Nove ideje in smernice so nas navdušile in konkretne priprave na projekt so stekle: priprava prošenj za sofinanciranje je v izdelavi, ekipa se počasi izoblikuje, naslednje srečanje, ki bo imelo večji poudarek na druženju pa je že določeno. 1. 2. 2007 je datum, ki je že zapisan na koledarček.

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.