Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

"Druži vas želja po ustvarjanju boljšega in lepšega sveta"

Rok Rakun, uredništvo SkavtNET 13.08.2014
V Sloveniji poteka 40. Svetovna skavtska konferenca (World Scout Conference), ki je najvišji organ odločanja Svetovne organizacije skavtskega gibanja in je organizirana vsaka tri leta na različnih koncih sveta. Na konferenci je preko 1200 članov delegacij iz več kot 140 držav sveta.

V Sloveniji poteka 40. Svetovna skavtska konferenca (World Scout Conference - WSC), ki je najvišji organ odločanja Svetovne organizacije skavtskega gibanja (WOSM) in je organizirana vsaka tri leta na različnih koncih sveta. Na konferenci je preko 1200 članov delegacij iz več kot 140 držav sveta. Na konferenci je bil izvoljen tudi nov 12 članski svetovni skavtski komite. Tekom konference bodo sledile še razprave o problemih, s katerimi se soočajo skavtska gibanja po celem svetu in načrti za obdobje naslednjih treh let.

Predsednik Republike Slovenije kot častni govornik na otvoritveni slovesnosti 40. Svetovne skavtske konference Predsednik Republike Slovenije kot častni govornik na otvoritveni slovesnosti 40. Svetovne skavtske konference (Avtor: Rok Rakun)

Prvi dan se je otvoritvene slovesnosti udeležil Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je bil tudi častni govornik. "A ne glede na različnost identitet vas vse povezuje želja po ustvarjanju boljšega in lepšega sveta - za nas in prihodnje generacije." S temi besedami je poudaril, kako pomembno je svetovno skavtsko gibanje, ki po celem svetu združuje preko 40 milijonov skavtinj in skavtov.

Otvoritvena slovesnost 40. Svetovne skavtske konference Otvoritvena slovesnost 40. Svetovne skavtske konference (Avtor: Rok Rakun)

Skavtstvo največkrat povezujemo s pojmi kot so gozd, šotor in ogenj, po mnenju predsednika Republike Slovenije je več kot le to: "Odgovornost do skupnosti, požrtvovalnost, prostovoljstvo. To so tradicionalne vrednote, ki so vedno znova moderne. Vi jih plemenito gojite in predajate naprej mlajšim generacijam. To je vaše poslanstvo."

Fotogalerija
22 slik
Predsednik Republike Slovenije kot častni govornik na otvoritveni slovesnosti 40. Svetovne skavtske konference
40. Svetovna skavtska konferenca
40. Svetovna skavtska konferenca
40. Svetovna skavtska konferenca
+19

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.