Zažiga

0 Zažgi

Prenesi v

Zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2014

Nina Maležič, uredništvo SkavtNET 30.06.2015
V ponedeljek, 29.6.2015, je na Brdu pri Kranju potekala zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2014 v izvedbi Mladinskega sveta Slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja.
Delegacija skavtov se je udeležila zaključne prireditve. Delegacija skavtov se je udeležila zaključne prireditve. (Avtor: Rok Rakun)

Natečaj Prostovoljec leta je bil letos izveden že trinajstič, na zaključni prireditvi pa so organizatorji razglasili najboljše prostovoljce in prostovoljske projekte za leto 2014. 

Zaključno prireditev je začel Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije (MSS), ki je udeležencem namenil nekaj spodbudnih besed v uvodnem nagovoru. 

Tin Kampl, predsednik MSS Tin Kampl, predsednik MSS (Avtor: Rok Rakun)

Sledil je otvoritveni govor častnega pokrovitelja, predsednika RS Boruta Pahorja, ki se je zahvalil vsem prosotovljcem, ki s svojim prostovoljskim delom prispevajo velik delež k razvoju družbe. Omenil je, da je v l. 2013 potrebovalo takšno ali drugačno prostovoljsko pomoč  kar 773.000 ljudi in le-to so s svojim delom zagotovili prostovoljci. Za konec je še dejal, da je solidarnost imela in še ima neprecenljivo moč. 

Predsednik RS Borut Pahor Predsednik RS Borut Pahor (Avtor: Rok Rakun)

V natečaj Prostovoljec leta 2014 sta letos prispeli 202 prijavi - 157 prijav posameznikov in 45 prijav projektov. Organizatorji so podelili naziva Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, naziv Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, naziv Naj prostovoljski projekt ter priznanje za posebne dosežke na mladinskem področju. 

Priznanja so podelili predsednik RS Borut Pahor, predsednik MSS Tin Kampl in ministrica dr. Anja Kopač Mrak. 

Naziv Naj prostovoljec so prejeli Niko Prelec iz Šalovcev na predlog Suzane Škodnik, mentorice prostovoljstva na OŠ Šalovci, Amir Crnojevič iz Ljubljane na predlog Društva za otroke sveta in Gašper Rupnik iz Postojne na predlog Zveze tabornikov Slovenije. 

Naziv Naj prostovoljka so prejele Ema Trobentar iz Slovenske Bistrice na predlog Leo kluba Slovenske Bistrice, Nastja Maver iz Novega mesta na predlog Društva katoliških pedagogov Slovenije in Irena Dolinšek iz Pirana na predlog Rdečega križa Slovenije - območnega združenja Piran. 

Naziv Naj mladinski voditelj je prejel Gregor Matavž iz Javornika na predlog Zveze tabornikov Slovenije.

Naj mladinski projekt je postal projekt Ulično mladinsko delo - "Žoga skače" na predlog Društva Svit Koper, društvo za pomoč odvisnikom in njihovim družinam.

Letos se je komisija, ki je odločala o tem, kdo bo prejel kakšen naziv odločila, da podeli še eno posebno priznanje. Priznanje za posebne dosežke je prejel projekt Žinkana v organizaciji Mladinskega centra Dravinjske doline.  

Sledilo je še sklepno dejanje - podelitev priznanj vsem ostalim prijavljenim kandidatom in kandidatkam, nato pa pogostitev in priložnost za fotografiranje s predsednikom RS Borutom Pahorjem. 

delegacija skavtov in predsednik RS Borut Pahor delegacija skavtov in predsednik RS Borut Pahor (Avtor: Rok Rakun)

Tudi Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov je letos na natečaj prijavilo Viktorja Höchtla (Maribor 1) za naziv Naj prostovojec, Jasno Cupin (Ankaran 1) za naziv Naj mladinska voditeljica, med projekti pa tabor Kuga b' r'd in SkavtNET za naziv Naj prostovoljski projekt.

[slika]19[/slika]Čeprav letos skavti nismo prejeli nobenega naziva, pa smo v vseh letih, kar poteka natečaj, najuspešnejša organizacija pri prijavah na natečaj Prostovoljec leta. 

Zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2014 Zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2014 (Avtor: Rok Rakun)

Več o dogodku si lahko prebereš na spletni strani MSS (tukaj).

 

Fotogalerija
14 slik
Zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta 2014
Tin Kampl, predsednik MSS
Delegacija skavtov se je udeležila zaključne prireditve.
Predsednik RS Borut Pahor
+11

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.