Zažiga

16 Zažgi

Prenesi v

Spectaculum! Kaj pa je to?

Ester 01.05.2007
To pa je ena zanimiva prireditev v avstrijskem Friesachu oz. Brežah. Skavtska? Ja, tudi skavtska, saj cela frizaška bratovščina aktivno sodeluje na tej prireditvi.
spectaculus spectaculus (Avtor: Ester)
Vsako leto v mesecu juliju - letos bo to v soboto 28.julija od 10:00 do 0:30. ure – se Friesach spremeni v srednjeveško mesto. Zveče ugasnejo vse luči v mestu, prižgejo se ognji, bakle in plamenice in srednjeveški spektakulum se lahko začne.

Meščani, med njimi tudi veliko skavtov, se oblečejo v srednjeveške kostume. Na trgih, cestah in ulicah postavijo srednjeveške stojnice, kjer se degustira in prodaja srednjeveška hrana, pijača in prodajajo se rokodelski izdelki iz srednjega veka. Plačuje se lahko samo s srednjeveškimi kovanimi novci. Nastopajo požiralci ognja, srednjeveška gospoda, artisti in glumači, klovni in dvorni norčki, srednjeveški trubadurji, vitezi na konjih, donijo fanfare, trobijo rogovi, ropotajo bobni in .....in sploh je zelo, zelooooooooooooooo zanimivo.
Vsako leto pripravijo nekaj drugege in letos bodo iz podzemnih rovov prilezli ven rudarji. Knappenaufstand so poimenovali ta dogodek.

Vstopnina je 10,00 EUR, za otroke ni vstopnine, spali bomo zastonj v njihovi skavtski hiši. Vse podrobnosti so spodaj na slikcah. Prijavite se lahko pri Ester na ester.srdarev@skavt.net ali mobi 031 786 542. Več o prireditvi lahko najdete tudi na www.burghofspiele-friesach.at .

Gremo? Gremo! Kaj takega še nismo videli.
Fotogalerija
2 sliki
spectaculus
spectaculus

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.