Dogodek

Matej Cepin

Predavanje: Motivacija v skavtstvu in v šoli

pred 5239 dnevi
Začetek: 12.03.2010 ob 18:00
Zaključek: 13.03.2010 ob 17:59

Zažiga

2 Zažgi

Prenesi v

Predavanje: Motivacija v skavtstvu in v šoli

1
Aleš Čerin 11.03.2010
Za vse, ki vas zanima motivacija. Pri skavtih in v šoli. Predava Matej Cepin. V petek, 12.3.2010, v Cukaletovi dvorani Duhovnega središča sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani.
Matej Cepin Matej Cepin (Avtor: Matej Cepin)

OS Ljubljana vabi v petek, 12. 3. 2010 ob 19h, na Slomškov večer z naslovom Motivacija v skavtstvu in v šoli - podobnosti in razlike: je primerjava sploh mogoča?

Predavanje in pogovor, ki ga pripravlja Matej Cepin v Cukaletovi dvorani Duhovnega središča sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani.

Na kratko

Tako v skavtstvu kot v šoli pri pouku gre za učni in vzgojni proces, v katerem starejši in bolj izkušeni pomaga mlajšemu na njegovi poti odraščanja in socializacije. Vendar pa med skavtstvom in poukom obstajajo določene razlike: v metodah, učnih ciljih, organiziranosti in še čem.

Je dve tako različni stvari sploh mogoče primerjati? Kaj je tisto, kar 'poganja' motivacijo pri skavtih? Je mogoče kaj od tega prenesti tudi v razred?

Matej Cepin je direktor Socialne akademije in dolgoletni skavtski voditelj na različnih nivojih. Ukvarja se z usposabljanjem mladih in odraslih za družbeno odgovornost, aktivno državljanstvo, mladinsko delo, osebnostno rast in druga področja. Na te tematike je izdal tudi že nekaj knjig.
 

Komentarji (1)

Za komentiranje se prosim prijavi.