Zažiga

10 Zažgi

Prenesi v

Maj po skavtsko

Ester AAČ 14.05.2008
V maju vabi Golica, vabijo obljube novih skavtov, vabijo cvetoči travniki in poti, izleti in izhodi, vabijo šmarnice v cerkvi in šmarnice na prisojnih travnikih, vabi naše mesto na pohod po zelenem obroču okrog Ljubljane in vabi tudi Cankarjeva pot.
Cankarjeva pot Cankarjeva pot (Avtor: različni avtorji, arhiv obč.Vrhnika)
Prav na slednji smo se lani dobili skavti, si obljubili, da nas bo letos še veliko več, saj se bomo obvestili med seboj–zato pošiljam to vabilo prav do vsakega!

Pot organizira Svet knjige in Zavod Ivana Cankarja za kulturo, šport in turizem Vrhnika. V soboto, 17. maja 2008 se bomo zjutraj med 7:00 in 8:00 uro podali od Ljubljane do Vrhnike že petič. Začeli bomo na Cankarjevem vrhu oz.Rožniku v Ljubljani in se mimo živalskega vrha podali po prijetnih poteh, gričih, mimo njiv in travnikov, ob Ljubljanskem barju vse do Sv. Trojice na Vrhniki. Tam bo vse udeležence pričakala topla malica in kulturni program, ki se bo začel ob 14:00 uri.

Pohodniki lahko avtomobile pustijo na parkirnem prostoru nasproti Živalskega vrta. V Ljubljano se bodo lahko vrnili s primestnim avtobusom, ki vozi vsako uro izpred hotela Mantova na Vrhniki.

Dolžina poti: cca 25 km
Čas hoje: 5 – 6 ur zmerne hoje
Pohodnina: 6,00 EUR (vključuje toplo malico, čaj in majico)

Za več informacij pokličite 01 755 76 48 ( Zavod Ivana Cankarja) ali pišite na kultura@zavod-cankar.si.

Naj bo letos skavtski maj tudi malo pohodniški, malo literaren in kulturen. Se strinjate?
Fotogalerija
3 slike
Cankarjeva pot
Cankarjeva pot
Cankarjeva pot

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.