Zažiga

1 Zažgi

Prenesi v

Kam bo šel tvoj glas?

Irena Mrak Merhar, Radovedni kenguru, načelnica ZSKSS 01.06.2018
Odloči se in stoj za svojo odločitvijo. Ter pojdi, in voli. Naj tvoj glas ne bo zgolj »glas vpijočega v puščavi«, ki je misli, da ne more spremeniti nič in zato raje ostal doma. Opravi svojo dolžnost oziroma izkoristi svojo pravico. Voli. Kakšen bo rezultat, pa bomo videli v nedeljo.
volitve ZSKSS volitve ZSKSS (Avtor: arhiv ZSKSS)

Letošnja predvolilna kampanja je, po moji oceni, potekala precej mirno in korektno. Brez večjih škandalov in podtikanj. Z veliko različnimi soočenji, ki so iz zgolj iskanja grešnega kozla prešla tudi na raven dialoga, argumentov in predstavljanja rešitev. Po različnih medijih je bilo zaslediti tudi precej več komentiranj predvolilnega boja, kot smo bili vajeni do sedaj. In Slovenci s(m)o se začeli povezovati.


Si se že odločil/a, kam bo šel tvoj glas? Na voljo imaš 25 možnosti, te liste pa ne kandidirajo vse v vseh volilnih okrajih. Seznam list kandidatov in kandidatk po listah ter po volilnih enotah in okrajih ter kdo so kandidati narodnih skupnostih je dostopen TUKAJ.

 
Liste so pripravile različno dolge in različno dobre programe. V času predvolilne kampanje so jih tudi bolj ali manj dobro predstavile. Če še nisi odločen/a koga boš volil/a, ti lahko pri odločitvi pomagajo spodnje povezave. Veliko jih je. Različnih. Še več jih obstaja, če malo pobrskaš po spletu ali uporabiš možnost ogleda/poslušanja oddaj iz arhiva posamezne radijske in/ali televizijske hiše. Pobrskaš lahko tudi po tiskanih medijih.


Pri svoji odločitvi ne pozabi na kritično razmišljanje in lastne vrednote. Verjamem, da se najverjetneje z nobeno od strank ne strinjaš v celoti. Verjamem pa tudi, da je vsaj kakšna stranka, s katero se lahko najdeš vsaj v ključnih stvareh, ji zaupaš in verjameš, da lahko k zgodbi Slovenije prinese nekaj dobrega, da bo, kot pravi Bi-Pi, svet vsaj za spoznanje boljši.


Odloči se in stoj za svojo odločitvijo. Ter pojdi, in voli. Naj tvoj glas ne bo zgolj »glas vpijočega v puščavi«, ki je misli, da ne more spremeniti nič in zato raje ostal doma. Opravi svojo dolžnost oziroma izkoristi svojo pravico. Voli

 

Nekaj povezav do različnih soočenj in člankov, povezanih z volitvami 2018:
• predvolilna soočenja, ki jih je pripravila RTV Slovenija: 7.5.201824.5.2018, 28.5.2018, 31.5.2018 
• predvolilno soočenje, ki ga je pripravil Planet TV: 30.5.2018 
• predvolilni soočenji, ki jih je pripravil Radio Ognjišče skupaj s portalom Domovina.je: 16.5.2018 in 23.5.2018 
• predvolilna soočenja, ki jih je pripravil RTS: prvo, drugo, tretje, četrto, peto, šesto 
• predvolilno soočenje, ki ga je pripravila Nova24TV: tukaj
• Objave na temo volitev 2018 na siol.net: tukaj
• Objave na temo volitev 2018 na rtvslo.si: tukaj
• Objave na temo volitev 2018 na portalu Domovina.je: tukaj

Fotogalerija
2 sliki
volitve ZSKSS
volitve ZSKSS

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.