Zažiga

4 Zažgi

Prenesi v

Gospa pri 93-ih na Facebooku (VIDEO)

Aleš Čerin, uredništvo SkavtNet 17.11.2011
Gospa Nežika si je pred letom dni kupila prenosni računalnik in ga že zelo spretno uporablja. Je na Facebooku, uporablja Skype, na YouTubu posluša glasbo, uporablja e-pošto. Pravi zgled vseživljenjskega učenja.
Gospa Nežika pred računalnikom (Avtor: Facebook profil gospe Nežike (Matej Špehar))

Gospa je tudi pravi zgled življenjske naravnanosti na novosti. Radovedna gospa pravi, da ne bere preveč rada, da ne rešuje rada križank, ... in si je zato, da bi ostala mentalno čila na obroke kupila prenosni računalnik.

S pomočjo mlade sosede se je naučila uporabljati "vse živo". Na Facebooku je, vendar ne veliko in prijatelje si izbira zelo skrbno. Igric ne igra, ker -  kot pravi: "Je toliko drugega tu gor (pokaže na računalnik), da ne "folgam" vsega videt'!"

Gospa dobi tudi po 15 "mailov" na dan in jih - če so neumnosti - preprosto izbriše. Preko računalnika spremlja tudi politiko in se bo volitev zagotovo udeležila.

Na dan preživi na računalniku tudi po dve, tri ure. Ko jo začne boleti glava, računalnik preprosto zapre. Preko prenosnika posluša glasbo - na YouTube-u seveda :)

Seveda gospa uporablja tudi mobilni telefon. Pravi: "Pa pišem jaz na telefon!". Očitno gospa poleg SMSsov pošilja tudi slike.

Gospe želimo uspešno uporabo računalnika in naj jo Bog blagoslavlja na njenih poteh - realnih (sama še hodi v trgovino) in virtualnih. Želimo ji zdravja in življenjske radosti daleč preko sto.

Video: YouTube (Matej Špehar)

Foto: Facebook profil gospe Nežike

Fotogalerija
2 sliki
Gospa Nežika
Gospa Nežika pred računalnikom

Komentarji (0)

Za komentiranje se prosim prijavi.